1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kerrostalobuumi ei laannu Rovaniemellä

Rovaniemellä rakennetaan uusia kerrostaloja tasaisen kovaan tahtiin. Vaikka asuntoja on myynnissä paljon ja hinnat ovat kovat, ostajia tuntuu riittävän niin että valmiita uusia kerrostaloasuntoja on myynnissä vain kourallinen.

Kotimaan uutiset
YIT on aloittanut kolmannen kerrostalon rakentamisen Kiela-kortteliin.
Vesa Vaarama / Yle

Rovaniemen ydinkeskustassa Maakuntakadun ja Korkalonkadun välissä on yksi Rovaniemen suurista uudisrakennuskohteista.

Niin sanottuun Kiela-kortteliin on jo valmistunut kaksi kerrostaloa ja kolmannen pohjatyöt on juuri aloitettu. Samalla on alkanut myös 1965 valmistuneen Ounaskosken ala-asteen koulurakennuksen purku.

Pikaisella nettihaulla Rovaniemeltä löytyy lähes 500 myynnissä olevaa kerrostaloasuntoa. Se tuntuu äkikseltään paljolta, mutta niistä merkittävä osa on uudiskohteissa, joiden rakentaminen on meneillään tai vasta suunnitteilla.

Uusia valmiita myytäviä asuntoja ei Rovaniemellä ole kuin kourallinen.

– Jos katsotaan mitä kaupungissa on valmiita uudiskohteita niin niitä on vähän. Eli se on se tärkeä vertailukohta, että kuinka paljon on valmista myytävää tavaraa ja sitä on todella vähän, YIT talonrakennuksen Pohjois-Suomen myyntipäällikkö Jari Alaiso sanoo.

– Näissä mitä Rovaniemellä on rakenteilla, niissä tehdään kauppaa koko ajan.

Kaksi kolmasosaa asunnoista varattu jo ennen lapionpistoa

Hyvä esimerkki asuntojen kysynnästä on YIT:n rakennuskohde Kiela-kortteli. Kortteliin on tulossa kymmenen kerrostaloa. Niistä kaksi on valmiina ja kolmannen kerrostalon pohjan teko on juuri alkanut.

– Tuo Koivula, joka valmistui vuodenvaihteessa, siinä on vapaana kolme huoneistoa. Kuuselassa, joka valmistuu ihan muutaman viikon päästä, on vapaana viisi. Ja tämä Haapala, jonka monttua juuri kaivetaan, sen ennakkomarkkinoinnissa syntyi sellainen tilanne että siinä meillä on enää kymmenen huoneistoa vapaana, YIT talonrakennuksen Pohjois-Suomen myyntipäällikkö Jari Alaiso sanoo.

Kauppa näyttää käyvän myös muilla rakentajilla.

– Näissä mitä on rakenteilla niin myyntitilanne on ihan hyvä. Aloituskynnykset on saavutettu kohtuullisesti ja yleensä se aloituskynnys on, että ennakkomarkkinoinnin kautta on varattu noin puolet ja sen jälkeen vasta pannaan hanke käyntiin.

– Se mitä olen näitä seurannut, niin kaikissa mitä tällä hetkellä on tekeillä on se myös toteutunut, Jari Alaiso sanoo.

Lue seuraavaksi