1. yle.fi
  2. Uutiset

Lappeenrantalaiset eivät löytäneet kaupunginteatteriin tänä keväänä

Lappeenrannan kaupunginteatterin kevään katsojaluvut jäivät vähäisiksi. Ohjelmisto ei houkutellut väkeä varsinkaan Jukola-saliin.

teatteritaide
Neljäs tie -näytelmä Lappeenrannan kaupungin teatterissa
Kare Lehtonen/Yle

Lappeenrannan kaupunginteatterin menneen kevätkauden katsojaluvut jäivät vähäisiksi. Teatterissa kävi kaikkiaan koko keväänä 11 313 katsojaa.

Esimerkiksi lokakuussa ensi-iltaan tullut, poliittinen komedia Neljäs Tie ei houkutellut väkeä paikalle. Näytökset keräsivät 513 katsojaa ja katsomon tättöaste oli vain 13 prosenttia.

Muiden Jukola-salissa esitettyjen Iso kiltti jättiläinen, Short-term sekä Mannerheim ja kettujen sota -näytelmien täyttöaste oli kussakin noin 35 prosenttia.

– Ehkä ohjelmistopolitiikassa on sellaista, että lappeenrantalaiset eivät ole teatteriin löytäneet, sanoo Lappeenrannan kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Olli Saarela.

Uuden teatterin vetoa odotetaan

Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä Veeran kammarissa esitykset vetivät paremmin.

Sad songs from the heart of Europe -monologinäytelmän täyttöaste oli 65 prosenttia. Kaikkein parhaimman täyttöasteen eli 100 prosenttia veti kuitenkin Veeran kammarissa esitetty Oikeusjuttu.

– Kyllähän taiteellisesti Lappeenrannan teatteri on menestynyt. On korkea taiteellinen taso ja hyvät näyttelijät, mutta se ohjelmisto vaan on ollut hieman yksipuolinen, sanoo Saarela.

Vaikka lappeenrantalaiset hylkäsivät Saarelan mukaan teatterin viimeisen vuoden aikana, hän on varma, että teatteri lähtee uuteen liitoon uuden teatterin myötä.

– En usko, vaan minä tiedän sen. Kelkka on käännetty. Ohjelmisto tulee muuttumaan ja monipuolistumaan ja ihmiset löytävät teatterin uudestaan.

Lue seuraavaksi