Ahveniston Natura-alueelle Hämeenlinnaan nousee muovinen vesihuvipuisto ELY-viranomaisen vastustuksesta huolimatta

Hämeenlinnan Ahveniston luonnonsuojelualueelle nousee kesäksi saksalaisvalmisteinen muovinen vesileikkipuisto. Rakennusvalvonta myönsi luvan kahdeksi kuukaudeksi. Hämeen ELY-keskus vastustaa muovista rakennelmaa järvelle, joka on luonnonsuojelualuetta ja Natura-2000 aluetta Hämeenlinnassa.

luonto
Wibit-vesipuisto kuvattuna ilmasta käsin
Wibit Sports GmbH

Hämeenlinnan rakennusvalvonta on myöntänyt luvan Ahveniston järveen tulevalle muoviselle vesihuvipuistolle kahdeksi kesäkuukaudeksi.

Kaupungin myöntämä lupa on käytössä kesäkuun puolivälistä elokuun puoleenväliin. Lupaan sisältyy myös optio toiminnasta kahden seuraavan kesän aikana.

Rakennusvalvonnan päällikkö Sirkku Malvialan mukaan päätöksen teko oli vaikeaa, koska muun muassa Hämeen ELY-keskus asiantuntijana vastusti rakennelmaa järveen.

ELY-keskus pitää myös tärkeänä, että myös kulku ja pysäköinti alueelle tai alueen ulkopuolelle olisi suunniteltu asianmukaisesti.

Vesihuvipuiston lupa astuu voimaan kesäkuun puolivälissä, jos päätöksestä ei valiteta.

– Päätöstä puntarointiin Hämeenlinnan rakennusvalvonnassa tarkkaan, koska maisemaa tuolla ei saa muuttaa. Lupaa myönnettäessä katsottiin, että hyödyt vesipuistosta ovat suuret. Toiminta on hetkellistä kesällä, muistuttaa rakennusvalvonnan päällikkö Sirkku Malvila.

Ei huutoäänestystä vaan harkintaa

Rakennusvalvonnan käsitys on, että saksalaisvalmisteiselle, ilmalla täytettävistä värikkäistä muovielementeistä koottavalle Wibit-vesileikkipuistolle on ollut myös runsaasti toiveita ja odotuksia Ahveniston urheilupuiston vireyttäjänä.

Samalla hanketta kohtaan on viime vaiheessa syntynyt voimasta vastustusta. Nuorten keräämään Sano ei Ahveniston muovipuistolle- adressiin on tullut verkossa yli 1 450 allekirjoitusta.

– Huutoäänestyksellä asioita ei kuitenkaan ratkaista, vaan harkiten ja perustellusti, puolustaa Malvila.

Ahveniston järveen hiekkarannan eteen aiottu muovinen huvipuisto olisi kooltaan 30 x 36 metriä oleva tilapäinen rakennelma, joka poistettaisiin syyskesällä.

Alueella kävisi arviolta 10 000–20 000 henkilöä vuodessa. Toimintaa pyörittää yksityinen TG-Klubben.