Hyppää sisältöön

Perussuomalaisten kunnallispoliitikko ehdottaa Suomessa asuvien afrikkalaismiesten pakkosterilisaatiota

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan perussuomalaiset sanoutuu irti Helsingin kaupungin varavaltuutetun Olli Sademiehen mielipiteistä. 

Olli Sademies Kuva: Yle

Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu Olli Sademies (ps.) ehdottaa henkilökohtaisessa Facebook-profiilissaan rajuja toimia maahanmuuttajien lapsimäärän rajoittamiseksi. 

Sademies katsoo, että maahanmuuttajaperheillä on liikaa lapsia. Hänen mukaansa lapsiluku tulisi rajoittaa kolmeen, vaikka se edellyttäisi pakkosterilisaatiota afrikkalaisille miehille.

Perussuomalaisten puolue on tehnyt selvän pesäeron kunnallispoliitikon mielipiteen ja puolueen linjan välillä.

– Sademiehen kommentit fb:ssä pakkosterilisaatiosta on yksittäisajattelua, ei kuulu puolueemme linjaan, perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kirjoittaa Twitterissä.

Olli Sademies oli ehdolla kevään eduskuntavaaleissa perussuomalaisten ehdokkaana. Hän sai Helsingin vaalipiirissä 462 ääntä, mutta jäi eduskunnan ulkopuolelle. Eläkkeellä oleva entinen poliisi on Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu sekä kiinteistölautakunnan ja Helsingin seudun ympäristöpalvelut kuntayhtymän hallituksen jäsen.

Jutun kuva vaihdettu 13.1.2017 klo 13.47

.
.