1. yle.fi
  2. Uutiset

Lemminkäinen: Teemme Himokseen kylpylän – avajaiset kolmen vuoden päästä

Lemminkäinen, Himoslomat ja Holiday Club Resorts ovat tehneet aiesopimuksen kylpylän, 120 huoneen hotellin ja noin 200 loma-asunnon rakentamisesta Jämsän Himokseen.

Kotimaan uutiset
Lemminkäisen tiedotustilaisuus Himoksen kylpylästä
Yle

Jämsän Himoksen kylpylähankkeen kokonaisarvo hotelleineen ja loma-asuntoineen on yli 50 miljoonaa euroa. Tästä kylpylän osuus on noin kahdeksan miljoonaa euroa.

Edellytyksenä on, että Jämsä lähtee mukaan investointiin miljoonalla eurolla, ja omistaa kylpylästä neljänneksen. Järjestely on Suomessa ainutlaatuinen.

Kylpyläkokonaisuus on tulossa Himos Areenan lähettyville Peikkopuiston paikalle. Hotelliin on tulossa 240 majoituspaikkaa, ja loma-asuntoja rakennetaan noin 200.

Osapuolet arvioivat, että avajaiset voisivat olla kolmen vuoden kuluttua.

Seuraavaksi Jämsän pitäisi kaavoittaa alue rakentamiselle sopivaksi ja suunnitella ja rakentaa kokonaisuudelle sopiva tiestö ja muu infrastruktuuri.

Kaupunginjohtaja: Huippujuttu

Lemminkäisen hankekehityspäällikkö Janne Salosen mukaan hankkeen edistyminen on aiesopimuksen jälkeen kiinni kaupungin päätöksistä.

– Kaupungille on kerrottu velvoitteet, joita pidämme erittäin maltillisina, Salonen sanoo.

Jämsän kaupunginjohtaja Ilkka Salminen ei näe estettä kaupungin osallistumisesta hankkeeseen.

– Tämä on todella huippujuttu. Olen ihan varma, että hanke toteutuu. Kaupunki voi olla osakkuuksissa mukana, mutta mikä on kunnan toimiala, sitä pitää vielä käsitellä, mutta kyllä varmasti ratkaisut löytyvät.

Kaupunginjohtajan mukaan kaupunginhallitus keskustelee kylpylähankkeesta epävirallisesti ensi maanantaina.

Kaupungille yli miljoonan tuotot vuodessa

Rakentaminen työllistää yli sata ihmistä muutamaksi vuodeksi suoraan ja välillisesti. Pysyviä työpaikkoja arvioidaan syntyvän 50-60, välillisiä vähintään saman verran.

Kaupungin kassaan kylpylä-hotellin henkilökunnan maksamat tuloverot tuovat tulevaisuudessa vuosittain neljännesmiljoonan. Kaupungille maksettavan kiinteistöveron osuus on vuosittain muutaman satatuhatta euroa.

Tuloja kaupungin kassaan tuovat myös vesimaksut, joiden arvioidaan olevan noin puoli miljoonaa euroa vuodessa, kunnes kaikki kylpylä-hotelliin liittyvät vapaa-ajan asunnotkin ovat valmistuneet.

Ilkka Salmista haastatteli Riika Raitio.

Lue seuraavaksi