1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Polkupyörän akku sytytti rajun rivitalopalon Nurmijärvellä

Oikosulkuun mennyt polkupyörän akku ylikuumentui ja sytytti koko talon tuhonneen rivitalopalon.

Kotimaan uutiset
Rivitalon sammutustyöt Nurmijärvellä.
Yle

Nurmijärvellä maanantaina sattuneen rajun rivitalopalon syyksi on selvinnyt polkupyörä.

Palon syy oli Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen mukaan erittäin harvinainen, eli oikosulkuun mennyt polkupyörän akku.

Palo sai alkunsa pian sen jälkeen, kun rivitalon asukas palasi pyörälenkiltä akkukäyttöisellä polkupyörällään. Asukas oli jättänyt pyörän varastoon akku irti verkkovirrasta. Akku oli kuitenkin mennyt oikosulkuun, kuumentunut ja lopulta sytyttänyt tuleen koko talon.

– Näyttää siltä, että hyvin harvinaisesta tulipalon syystä on kyse. Kun akku rupeaa menemään oikosulkuun, se kuumenee aika tavalla. Saman huomaa, jos kännykän akku menee oikosulkuun, siinä voi tulla kiire, kuvailee tutkinnanjohtaja Markku Lylykangas Itä-Uudenmaan poliisista.

Erikoista tapauksessa on myös, että polkupyörän omistajan mukaan akku ei ollut syttymishetkellä latauksessa.

– Kyseessä ei ollut mikään omatekoinen pyöräviritys, vaan kaupasta ostettu akkukäyttöinen pyörä. Akkuvirrasta saa lisätehoa pyöräilyyn esimerkiksi ylämäessä. Pyörän omistajaa on kehotettu ottamaan yhteyttä pyörän myyneeseen liikkeeseen ja valmistajaan, sanoo tutkinnanjohtaja Lylykangas.

Nopeasti edennyt palo aiheutti Nurmijärvellä mittavat vahingot ja tuhosi täysin rivitalon kaikki viisi asuntoa. Kukaan ei loukkaantunut palossa. Rivitalosta ja naapuritaloista evakuoitiin eilen ilalla 27 henkilöä.

Lue seuraavaksi