Koivusalon Räppääjä-kuvauksissa syntyy perusbudjetilla yleisömenestyksiä

Timo Koivusalo on aloittanut uusimman Risto Räppääjä -elokuvansa kuvaukset. Arkeologisten kaivausten syövereihin pääsevät jälleen sukeltamaan ohjaajan luottonäyttelijät Samuel Shipway ja Sanni Paasto.

elokuvat
Risto Räppääjä ja Liukas Lennart oli vuoden 2014 suosituin lasten elokuva
Risto Räppääjä ja Liukas Lennart oli vuoden 2014 suosituin lasten elokuva.bvifinland

Timo Koivusalo on silminnähden innostunut uusimmasta elokuvaprojektistaan. Koivusalon kolmannen Risto Räppääjä -elokuvan kuvaukset ovat alkaneet Villilän studioilla Nakkilassa Satakunnassa. Tunnelma on ohjaaja-tuottajan mukaan mitä mainioin.

Kuvaukset alkoivat maanantaina Nakkilan Villilässä.

– Tunnelma on aivan loistava. Meillä on samat hurmaavat lapsinäyttelijät kuin kahdessa aikaisemmassakin Räppääjässäni eli Samuel Shipway ja Sanni Paasto. He alkavat jo olla täysiverisiä ammattilaisia.

Muissa rooleissa nähdään muun muassa Minttu Mustakallio, Vesa Vierikko ja Riitta Havukainen.

Räppääjä-elokuvan budjetti on 1,6 miljoona euroa. Koivusalon mukaan se on keskihintainen kotimainen elokuva. Räppääjä-elokuvat ovat olleet yleisömenestyksiä.

Uusimmassa Risto Räppääjä ja yöhaukka –elokuvassa lapset löytävät aarteen, mikä käynnistää arkeologiset kaivaukset. Yöhaukka on kuitenkin iskenyt silmänsä kaivausten löytöihin. Luvassa on Koivusalon mukaan hauskaa – ja seikkailua.

Kuvausympäristö luo mystiikkaa

Helmikuussa ensi-iltaan tulevaa elokuvaa kuvataan Nakkilan lisäksi myös Naantalin vanhassa kaupungissa, Rymättylässä ja Helsingissä. Koivusalo ei tunnetusti vaivaa tai kilometrejä säästele sopivia kuvauspaikkoja etsiessään.

– Uusimmassa Räppääjässä liikutaan samoilla peruspaikoilla kuin aiemmissakin. Uutena paikkana on Rymättylästä löytynyt seikkailukylän näköinen Herrankukkaro. Voin ajaa yhden kuvan takia pitkiäkin matkoja. Hyvä kuvausympäristö luo tarinaa ja mystiikkaa.

Ohjaaja voittaa tuottajan

Sinikka ja Tiina Nopolan käsikirjoittaman Risto Räppääjä ja yöhaukka -elokuvan ohjaa ja tuottaa Timo Koivusalo.

– Ohjaaja ja tuottaja ottavat joskus ankarastikin yhteen, mutta ohjaaja voittaa aina. Ohjaaja on myös kova poika vaatimaan hyvää ruokaa kuvaustauoilla.