Yli tuhat lukiolaista samalle kampukselle? Lahdessa suunnitellaan jättimäistä koulukeskittymää

Kouluverkko aiotaan panna kertaheitolla uusiksi Lahdessa. Uusia järjestelyitä mietitään sekä kouluihin että päiväkoteihin. Suunnitelmissa on myös poikkeuksellisen suuri lukiokampus.

Kuva: Yle

Lahteen saattaa tulla jatkossa jättimäinen, 1 100 oppilaan lukiokampus. Näy käy, jos Tiirismaan lukio siirretään kokonaan uuteen paikkaan Muotoilu- ja taideinstituutilta vapautuviin tiloihin Kannaksen lukion viereen.

Tiirismaan lukion vaihtoehtoisena sijoituspaikkana on tutkittu Aikuiskoulutuskeskusta.

Esityksen mukaan lukio muuttaa pois nykyisistä tiloista, koska niitä tarvitaan Tiirismaan yläkoulun tarpeisiin.

Tiirismaan, Lotilan ja Harjun koulut on tarkoitus yhdistää.

Kivimaan koululle kaivataan kiireesti lisäneliöitä

Etelä-Lahdessa olisi tulevaisuudessa opetusta Launeen ja Renkomäen kouluissa. Salinkallion käyttö yläkouluna edellyttäisi kallista remonttia ja laajennusta, ja keväällä valmistuneen kuntoselvityksen perusteellla koulun rakenteissa on ongelmia. 

Kivimaalle visioidaan kokonaan uutta koulua. Taustalla on oppilasmäärän voimakas kasvu Lahden pohjoisosassa. Kivimaan kouluratkaisua pidetään kiireellisenä.    

Myös päiväkotiverkostoa rukataan uusiksi. Humpulan ja Onnelantien päiväkoti siirtyisivät Harjun nykyisiin koulutiloihin. Mustikkamäen päiväkodille joko Launeen koulun uudisrakennuksesta tai Renkomäen koululta.

Lahden ja Nastolan sivistyslautakunnat pohtivat tiistaina koulu- ja päiväkotiratkaisuja yhteisseminaarissa.