1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. luonto

Suomen Riistakeskus etsii vapaaehtoisia metsähanhien jäljille

Suomen Riistakeskus kaipaa luonnossa liikkujilta metsähanhen pesimähavaintoja. Samalla kaivataan vapaaehtoisia maastokartoituksiin, joissa haetaan linnun pesimäalueita Pohjois-Karjalassa sekä Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla heinä-elokuussa.

Metsähanhipari lennossa. Kuva: Raine Martikainen / Yle

Suomen Riistakeskuson avannut nettikyselyn, johon toivotaan metsähanhesta kiinnostuneiden ihmisten vastauksia. Tarkoitus on selvittää metsähanhen nykyiset pesimäalueet ja pesivien parien määrät.

Kysely liittyy metsähanhen kansallisen hoitosuunnitelman valmistelutyöhön. Samalla tehdään myös taigametsähanhen kansainvälistä hoitosuunnitelmaa.

Pesimätiedot ovat arvokkaita, sillä tällä hetkellä käytössä olevat selvitykset ovat osittain puutteellisia tai vanhentuneita.

Kyselyyn voi vastata kesäkuun puoliväliin asti osoitteessa https://my.surveypal.com/metsahanhikysely2015 (siirryt toiseen palveluun)

Vastaajilta kysellään halukkuutta osallistua metsähanhen pesimäalueiden vapaaehtoisiin maastokartoituksiin muun muassa Pohjois-Karjalassa heinä-elokuussa 2015.