1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Ensi kesän Kalevan kisojen stadionin nurmi surullisessa kunnossa

Porin stadionilla pelataan muun muassa jalkapallon Ykköstä heikoissa kenttäolosuhteissa. Stadionin nurmen kunto herättää kummastusta.

urheilu
Porin stadionin nurmi huonossa kunnossa 26.5.2015.
Teemu Kahila / Yle

Porin stadionin nurmen huono kunto on puhuttanut keväällä erityisesti jalkapalloväkeä. Porin NiceFutis pelaa kentällä naisten Liigaa ja FC Jazz jalkapallon miesten toiseksi korkeinta sarjatasoa Ykköstä kehnoissa olosuhteissa.

– Tähän ei ole yhtä syytä. Kenttä on ollut pitkään huonoin Porin nurmikentistä keväisin. Juhannuksena se vasta tulee hyvään kuntoon. Kentän maaperä on huonossa kunnossa, kenttä jää syksyisin heikkoon kuntoon ja lisäksi tämä kevät on ollut hankala, liikuntapaikkojen työnjohtaja Seppo Myllykoski sanoo.

Myllykosken mukaan kevään vaihteleva ja ajoittain kylmä sää on vaikeuttanut kentänhoitoa. Kenttää on kaikesta huolimatta hoidettu normaalisti eli sillä on tehty lannoituksia, ilmastointeja ja pystyleikkauksia sekä kylvöjä.

Kenttä on ollut pitkään huonoin Porin nurmikentistä keväisin.

Kentänjohtaja Seppo Myllykoski

Uusi nurmi olisi ratkaisu

Porin stadionilla järjestetään jalkapallo-ottelujen lisäksi kesällä yleisurheilun Kalevan Kisat. Työnjohtaja Seppo Myllykoski sanoo, että nurmi pitäisi uusia.

– Kaikella on aikansa. Nurmikon kasvualusta ei ole missään nimessä hyvä ja sellainen, joka tänä päivänä tehtäisiin. Jos halutaan parempi nurmi, kasvualusta pitäisi uusia, Myllykoski sanoo.

Myöskään Porin stadionin nurmen alle asetettua lämmitysjärjestelmää ei ole pystytty käyttämään enää vuosikausiin, koska se on mennyt rikki.

– En ota kantaa siihen, saadaanko tähän rahaa. Nämä ovat arvostuskysymyksiä, Myllykoski sanoo.

Stadionin juoksuradat uusittiin viime vuonna Kalevan kisoja varten.

Lue seuraavaksi