Porin teatterin remontti hyvässä vauhdissa - pikkunäyttämö menee uusiksi

Porin teatterissa alkaa pikkunäyttämön perusteellinen remontti ensi viikolla. Rakennustelineet ovat pystyssä myös ison näyttämön puolella. Tarkastelussa ovat salin historialliset kattomaalaukset.

remontti
Porin teatteri ison näyttämön katsomossa rakennustelineitä
Jari Pelkonen / Yle

Porin teatterin pieni näyttämö saadaan täysin uuteen uskoon peruskorjauksen aikana. Teatterin remontin ensimmäinen vaihe on edistynyt suunnitelmien mukaan. Pienen näyttämön uudistus alkaa ensi viikolla.

Samaan aikaan suurella näyttämöllä tarkastetaan kattomaalausten kuntoa. Teatterijohtaja Patrick Draken mukaan toiminta jatkuu syksyllä isolla näyttämöllä vielä normaalisti, sillä kattomaalausten tarkistus on pieni homma.

– Siellä on selkeitä halkeamia, jotka varmasti kevyesti paikataan tässä yhteydessä. Se ei kuitenkaan ole peruspuhdistusta, vaan sellaista ensiapua tai tämänhetkisen tilanteen ylläpitämistä, Drake sanoo.

Maalausten kartoituksella valmistaudutaan samalla isoon remonttiin. Historiallista iso näyttämösalia päästään kunnostamaan vasta vuoden päästä syksyllä.

– Maalausten kunto tarkastetaan, jotta parin vuoden kuluttua nähdään, onko remontissa tapahtunut vahinkoja ja kuka ne sitten korvaa, jos sellaisia ilmenee.