Ulkopäiväkodissa kivointa on tiskaaminen – video

Turkulaisessa Viinamäen päiväkodissa on pyörinyt ulkopäiväkotiryhmä kohta vuoden ajan. Harvinaisesta ulkopäiväkodista saadut kokemukset ovat positiivisia sekä lasten että aikuisten mielestä.

Kotimaa
Lapset tiskaavat ulkona
Turkulaisessa Viinamäenkadun päiväkodissa on kohta vuoden ajan toiminut ulkopäiväkotiryhmä. Siellä kaikki aika vietetään ulkona: sisällä käydään vain vessassa ja nukkumassa. Ulkona leikkiessä lapset oppivat koko ajan lisää luonnosta ja heille on annettu luontonimetkin.

Suomen ensimmäinen kunnallinen pienten lasten ulkopäiväkotiryhmä viettää ensimmäistä kevättään. Päiväkotiryhmä on toiminut kohta vuoden ajan ja kokemukset ovat pelkästään positiivisia.

– Ensimmäinen vuosi on ollut todella antoisa sekä lapsille että aikuisille ja myös vanhemmilta on saatu paljon hyvää palautetta. Lapset ovat olleet reippaita ja nauttineet, kertoo lastentarhanopettaja Päivi Hellsten.

Ulkona olemisen on huomattu kehittävän muun muassa lasten motoriikkaa.

Tällä viikolla 3-5-vuotiaiden Kullerot-ryhmässä vietetään telttaviikkoa. Kaikki on muuten samalla tavalla kuin normaalistikin, mutta päiväunet nukutaan teltassa. Lisäksi lapset tiskaavat omat astiansa itse. Ehkä hieman yllättäen tiskaaminen onkin sellainen asia, josta lapset pitävät.

Kotona ei saa tiskata, mutta täällä saa.

Velma

– Kotona ei saa tiskata, mutta täällä saa, kertoo Velma, luontonimeltään Velma Vadelma.

Ulkopäiväkoti-innostus on levinnyt ja syksyllä Turussa aloitetaan useita muitakin ulkoryhmiä. Lastenhoitaja Annukka Stolt iloitsee siitä.

– On todella hienoa, miten muutkin ryhmät huomaavat, kuinka helppoa ulkona on olla lasten kanssa. Lapset nauttivat ja he ovat onnellisia ja tyytyväisiä täällä ulkona, Stolt sanoo.