1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. peruskorjaus

Keskussairaalan peruskorjauksen riskit halutaan vielä selvittää

Carean hallitus päättää 140 miljoonan euron peruskorjaus- ja laajennushankkeesta torstaina. Toimitusjohtajan esitystä on viime hetkillä viilattu, ja perussopimusta halutaan uudistaa ennen korjaushankkeen aloittamista. Mikäli hallituksen sote-uudistus muuttaa palvelurakennetta, tuodaan investointipäätös uudelleen yhtymäkokoukseen.

Kuva: Juha Korhonen / Yle

Sairaanhoitopiiri Carean perussopimusta ollaan uudistamassa tänä vuonna ennen Kymenlaakson keskussairaalan korjaushankkeen käynnistämistä.

Toimitusjohtaja Kari Hassinen esittää torstaina kokoontuvalle Carean hallitukselle, että ennen investoinnin käynnistämistä pitää myös arvioida hankkeeseen sisältyvät taloudellisest riskit sekä Carean että jäsenkuntien näkökulmasta.

Hankkeen riskien arvioimista on vaadittu varsinkin Kouvolassa, joka teetätti Kuntaliitolla oman riskiarvionsa.

Riskienhallinnasta pitäisi sopia myös uudessa perussopimuksessa, samoin investointien rahoittamisesta palveluiden käytön mukaan. Esitykseen sisältyy myös ehdotus kriittiisen arvion tekemisestä sekä jäsenkuntien että Carean taloudellisesta kestävyydestä ja sairaalainvestoinnin vaikutuksista Kymenlaakson kuntatalouteen.

Keskussairaalan peruskorjauksen ja laajennuksen on arvioitu maksavan 140 miljoonaa euroa. Yhtymäkokoukseen asia tulee kesäkuussa.

Mikäli hallituksen sote-uudistus muuttaa palvelurakennetta, aiotaan investointipäätös tuoda uudelleen yhtymäkokouksen käsittelyyn.