Hallitusneuvottelujen tuloksia punnitaan – maakuntapomo yllättyi iloisesti

Satakuntaliiton johtaja Pertti Rajala (sd.) sanoo yllättyneensä, että maakuntamallista tulee sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen pohja. Rajala on tyytyväinen tähän ratkaisuun.

Kotimaa
Rajala
Satakunnan maakuntajohtaja Pertti Rajala.Yle / Olli-Pekka Salli

Satakunnan maakuntajohtaja Pertti Rajala (sd.) sanoo yllättyneensä, että maakuntamallista tulee sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen pohja. Rajala on tyytyväinen hallitusohjelmaan kirjattuun ratkaisuun.

– Tietysti vielä jää hieman epäselväksi, mitä se tarkoittaa. Varmasti Satakunnan sairaanhoitopiirin alue on se perusta, jolle sotea ryhdytään rakentamaan. Ymmärtääkseni suunnitellaan myös vaaleja, Rajala sanoo.

Rajala arvioi, että soten rahoituspohja on aluksi kunnallinen. Hän uskoo, että myös maakuntaliiton tehtäviä liitetään uuteen maakuntamalliin.

– Suomi on ainoa länsieurooppalainen maa, jossa ei ole selkeää maakuntahallintoa, Rajala sanoo.

Suomi on ainoa länsieurooppalainen maa, jossa ei ole selkeää maakuntahallintoa.

Satakuntaliiton johtaja Pertti Rajala

Liikenneverkolle rahaa

Satakunnan maakuntajohtaja Rajala on myös tyytyväinen uusiin tiepanostuksiin. Hän sanoo toivovansa, että uudet panostukset liikennehankkeisiin ovat lisärahaa normaalin budjettirahoituksen lisäksi.

Satakunnassa on kaivattu lisärahaa erityisesti valtatie 8:n korjaukseen. Vielä ei tosin tiedetä, onko kasitie uuden hallituksen silmäterä. Myös Satakunnan rautatiet tarvitsevat investointeja.

– Ripeästi nyt vain toimeksi, Rajala sanoo.