1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. kulttuuri

Parlamentaarinen työryhmä arvioimaan Ylen toimintaa

Hallitus asettaa parlamentaarisen työryhmän arvioimaan Ylen tehtäviä ja rahoitusta.

Kuva: Yle

Työryhmän asettaminen selviää hallitusohjleman liitteiden vihoviimeisistä merkinnöistä. Työryhmän kokoonpano ja tehtävänanto selvinnevät myöhemmin.

Ylen hallituksen puheenjohtaja Thomas Wilhelmssonin mukaan Ylen on kaikissa tilanteissa kyettävä palvelemaan kaikkia suomalaisia.

– Ylen monipuolinen julkinen palvelu rakentaa osaltaan yhdenvertaisuutta Suomessa. Yle on aina ollut koko parlamentin asia. On hyvä, että tästä periaatteesta pidetään kiinni, sanoo Wilhelmsson.

Yle on riippumaton ja sen tehtävät selkeät

Ylen toimitusjohtajan mukaan nykyinen laki määrittelee Yleisradion riippumattomuuden ja tehtävät. Ylen on jatkossakin voitava toimia niin, että kansalaisille arvokas julkinen palvelu säilyy.

Parlamentaarisen työryhmän Kivinen toivottaa tervetulleeksi.

– Työryhmän työ on tärkeä asia kaikille Suomessa, Kivinen sanoo.

– Tervehdin ilolla myös sitä, että uusi hallitus haluaa vaikuttaa EU:ssa digitaalisten sisältöjen arvonlisäverokannan alentamiseksi, summaa toimitusjohtaja Lauri Kivinen hallitusohjelman satoa.

Kivisen mukaan Ylen nykyinen rahoitus on mitoitettu niin, että yhtiö voi täyttää sille vuonna 2012 säädetyssä Yle-laissa luetellut tehtävät.

Yle-veron indeksitarkistuksella on ollut tarkoitus kattaa vuosittainen kustannusten nousu. Eduskunnan päätöksellä Yle-veroa ei koroteta vastaamaan kustannusten nousua kuluvana vuonna.