Tässä ovat kokoomuksen ministerit - Stubb, Grahn-Laasonen, Orpo ja Toivakka

Alexander Stubbista tulee valtiovarainministeri, Sanni Grahn-Laasosesta opetus- ja kulttuuriministeri, Petteri Orposta sisäministeri ja Lenita Toivakasta ulkomaankauppa- ja kehitysministeri. Paula Risikko on kokoomuksen esitys eduskunnan puhemiehistöön.

politiikka
Ministerisalkut
Yle Uutisgrafiikka

Alexander Stubb – Valtiovarainministeri

47-vuotiaalle Stubbille ministerin salkku on järjestyksessä jo neljäs. Hän nousi pääministeriksi noin vuosi sitten tultuaan valituksi kokoomuksen puheenjohtajaksi. Sitä ennen hän on toiminut eurooppa- ja ulkomaankauppaministerinä sekä ulkoministerinä.

Stubb nousi aikanaan politiikkaan EU-virkamiehen paikalta vuoden 2004 eurovaaleissa, joissa hän sai yli 100 000 ääntä.

Espoossa asuva Stubb on naimisissa ja hänellä on kaksi kouluikäistä lasta. Hän harrastaa muun muassa triathlonia ja on aktiivinen sosiaalisen median käyttäjä. Koulutukseltaan Stubb on filosofian tohtori kansainvälisessä politiikassa.

Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb saapui puolueen eduskuntaryhmän kokoukseen Smolnaan Helsingissä sunnuntaina 24 toukokuuta.
Alexander Stubb Ylen vaaligalleriassa

Sanni Grahn-Laasonen – Opetus- ja kulttuuriministeri

32-vuotias Grahn-Laasonen sai ensimmäisen ministerinsalkkunsa jo ensimmäinen eduskuntakautensa lopulla, kun hänet valittiin vuosi sitten ympäristöministeriksi Stubbin hallitukseen. Grahn-Laasonen on Stubbin lähipiiriä, hän toimi tämän lehdistöavustajana ulkoministerikaudella. Sitä ennen hän työskenteli muun muassa toimittajana ja uutispäällikkönä Iltalehdessä.

Grahn-Laasonen asuu miehensä ja 2-vuotiaan tyttärensä kanssa Forssassa. Harrastuksikseen hän ilmoittaa lenkkeilyn ja lukemisen. Koulutukseltaan Grahn-Laasonen on valtiotieteiden maisteri, pääaineenaan sosiaalipolitiikka.

Sanni Grahn-Laasonen.

Petteri Orpo – Sisäministeri

45-vuotias Orpo on toiminut kokoomuksessa lähes koko uransa ajan: ensin järjestö- ja avustajatehtävissä ja vuodesta 2007 lähtien kansanedustajana. Toisella kaudellaan hän ensin johti kokoomuksen eduskuntaryhmää ja lopulta nousi vuosi sitten Stubbin hallituksen maa- ja metsätalousministeriksi.

Köyliöstä kotoisin oleva Orpo asuu nykyään Turussa vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa. Hän harrastaa erityisesti kalastusta. Koulutukseltaan Orpo on valtiotieteiden maisteri, pääaineenaan taloustiede.

Petteri Orpo.
Petteri Orpo Ylen vaaligalleriassa

Lenita Toivakka – Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri

53-vuotias Toivakka aloitti valtioneuvostouransa vuosi sitten Stubbin hallituksen eurooppa- ja ulkomaankauppaministerinä. Ennen vuonna 2007 alkanutta kansanedustajan tehtäväänsä hän toimi muun muassa Citymarket-yrittäjänä Etelä-Savossa.

Toivakan perheeseen kuuluu mies ja kolme aikuista tytärtä. Hän asuu Mikkelissä ja harrastaa muun muassa joogaa. Koulutukseltaan Toivakka on kauppatieteiden maisteri.

Lenita Toivakka.
Lenita Toivakka Yle vaaligallleriassa