Opiskelijajärjestön puheenjohtaja: "On kusetettu olo"

Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoiden järjestön Sammakon hallituksen puheenjohtaja Jaakko Lehtonen (kok.) on erittäin harmistunut hallitusohjelman linjauksista. Opintotukeen tehtävät leikkaukset saivat Lehtosen tyrmistymään.

Kotimaa
Opiskelija kirjoittaa muistiinpanoja.
Yle

Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoiden järjestön Sammakon puheenjohtaja Jaakko Lehtonen (kok.) on tyrmistynyt opiskelijoihin ja koulutukseen kohdistuvista leikkauksista.

Hallitusohjelmaan on kirjattu huomattavia leikkauksia, jotka koskevat opiskelijoihin. Muun muassa opintotukea leikataan ja indeksisidonnaisuus puretaan.

– Olen tyrmistynyt. Sain kuulla leikkauksista eilisiltana. Raa'asti sanottuna tällä hetkellä on kusetettu olo. Ennen vaaleja oli yhteisymmärrys siitä, että Suomi lähtee nousuun koulutuksella, mutta tämä on nyt täysin unohdettu, Lehtonen sanoo.

"Dramaattisia leikkauksia"

Lehtonen muistuttaa, että opintotuki on jo tällä hetkellä heikompi tuki kuin esimerkiksi toimeentulotuki monissa kunnissa.

Ennen vaaleja oli yhteisymmärrys siitä, että Suomi lähtee nousuun koulutuksella, mutta tämä on nyt täysin unohdettu.

Jaakko Lehtonen

– Opintotuesta tehdään nyt lainapainotteista ja tukea leikataan dramaattisesti. Normaalille opiskelijalle tämä näkyy erittäin paljon, Lehtonen sanoo.

Opiskelijajärjestö Sammakon puheenjohtaja Jaakko Lehtonen sanoo, että opiskelijat tulevat tekemään voimakkaasti töitä hallituspuolueiden linjausten muuttamiseksi.

– Uskon, että poliitikot tulevat järkiinsä, Lehtonen sanoo.