Hyppää sisältöön

Näkkäläjärvi: Lupaukset syötiin kuukaudessa

Demarinuorten varapuheenjohtaja, opiskelija Mikkel Näkkäläjärvi kritisoi uuden hallitusohjelman säästöohjelmia. Hänen mielestään "opiskelijaa lyödään kuin vierasta sikaa".

– Vaalien alla kaikki puolueet tuntuivat olevan yhtä mieltä siitä, että Suomi nousee koulutuksella ja osaamisella ja uutta kasvua tarvitaan. Hallitusohjelmassa totuus olikin sitten vallan toinen, Näkkäläjärvi sanoo lähettämässään tiedotteessa.

– Koulutuksesta leikataan 600 miljoonaa euroa, opintotuesta 150 miljoonaa euroa, opintotuki-indeksi poistetaan ja opintotukikuukausia vähennetään. Näiden päätöksien myötä juhlapuheet koulutuksen ja osaamisen parantamisesta voidaan vetää vessanpöntöstä alas.

Näkkäläjärven mukaan "ei tarvitse olla kummoinen ennustaja, että voi sanoa näiden päätösten pidentävän opintoaikoja ja lisäävän opiskelijoiden toimeentulon vaikeuksia ja sosiaalisia ongelmia".

– On käsittämätöntä, että sitä porukkaa rangaistaan, jonka pitäisi pystyä rakentamaan Suomen tulevaisuutta, Näkkäläjärvi sanoo.

Säästöille olisi ollut muitakin kohteita

Näkkäläjärven mielestä koulutuksen sijaan säästöt olisi voitu raapia kasaan leikkaamalla ympäristölle haitallisia tukia, luopumalla omistusasumisen korkovähennysoikeudesta, asettamalla kaivosvero ja kiristämällä turpeen verotusta.

– Keskusta ja Kokoomus lupasivat ennen vaaleja, että koulutuksesta ei leikata. Nämä lupaukset petettiin nyt ja opiskelijaa lyödään kuin vierasta sikaa. Tuleva pääministeri Sipilä kutsui tiedotustilaisuuden aluksi kaikki mukaan yhteisiin talkoisiin, mutta siltä näyttää, että näiden talkoiden kovimmat puurtajat ovat jälleen opiskelijat, Näkkäläjärvi sanoo.

.
.