Tässä ovat perussuomalaisten ministerit - Soini, Niinistö, Mäntylä ja Lindström

Jussi Niinistöstä tulee puolustusministeri, Hanna Mäntylästä sosiaali- ja terveysministeri ja Jari Lindströmistä työ- ja oikeusministeri. Puolueen puheenjohtaja Timo Soini kertoi jo aiemmin ottavansa ulko- ja eurooppaministerin salkun. Puolue päätti keskiviikkoiltana lähteä mukaan hallitukseen.

politiikka
Ministerisalkut
Yle Uutisgrafiikka

Timo Soini – Ulkoministeri

52-vuotias Soini on johtanut perussuomalaisia parikymmentä vuotta ja toiminut kansanedustajana vuodesta 2003 lähtien. Kansanedustajanura oli tosin katkolla pari vuotta Soinin ollessa europarlamentissa vuosina 2009-2011.

Soini asuu Espoossa vaimonsa ja kahden teini-ikäisen lapsensa kanssa. Hän harrastaa muun muassa raviurheilua ja on brittiläisen jalkapallojoukkueen Millwallin kannattaja. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri.

Timo Soini.
Timo Soini Ylen vaaligalleriassa

Jussi Niinistö - Puolustusministeri

44-vuotias Niinistö tuli aikanaan mukaan politiikkaan pitkäaikaisen ystävänsä Timo Soinin pyynnöstä. Hän toimi pitkään muun muassa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteerinä, ja kansanedustajaksi hänet valittiin vuonna 2011. Niinistö on työskennellyt myös muun muassa Suomalaisuuden liiton toiminnanjohtajana ja Maanpuolustuskorkeakoulun Suomen sotahistorian dosenttina. Hän on perussuomalaisten varapuheenjohtaja.

Niinistö asuu Nurmijärvellä ja hänellä on kolme lasta. Koulutukseltaanhän on filosofian tohtori.

Jussi Niinistö.
Jussi Niinistö Ylen vaaligalleriassa

Hanna Mäntylä – Sosiaali- ja terveysministeri

40-vuotias Mäntylä on profiloitunut perussuomalaisten sote-osaajana. Ennen eduskuntaan nousemistaan vuonna 2011 hän työskenteli erityisnuorisotyöntekijänä. Perussuomalaisten varapuheenjohtajana hän on ollut vuodesta 2011 lähtien.

Mäntylä asuu Torniossa ja hänellä on kaksi lasta. Koulutukseltaan hän on perushoitaja, mutta hän on suorittanut myös sosiaalityön yliopisto-opintoja.

Hanna Mäntylä.
Hanna Mäntylä Ylen vaaligalleriassa

Jari Lindström – Työ- ja oikeusministeri

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja edellisen kauden varapuheenjohtaja on ennen poliittista uraansa työskennellyt paperitehtailla Voikkaalla, Anjalankoskella ja Kymillä.

Laborantiksi opiskellut Lindström asuu Kuusankoskella. Hänellä on yksi lapsi.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström saapuu hallitusneuvotteluihin Smolnaan Helsingissä maanantaiaamuna 18. toukokuuta 2015.
Jari Lindström Ylen vaaligalleriassa