Parikymmentä saattoi altistua pernarutolle Yhdysvaltain tukikohdassa Etelä-Koreassa

Eilen armeija kertoi lähettäneensä eläviä pernaruttobakteereja vahingossa laboratorioihin yhdeksään Yhdysvaltain osavaltioon ja lisäksi Etelä-Koreaan.

Ulkomaat

Jopa 22 ihmistä on saattanut altistua pernarutolle laboratorioharjoituksessa Yhdysvaltojen sotilastukikohdassa Etelä-Koreassa, sotilaslähteet kertovat tänään torstaina.

Viranomaiset painottavat, ettei tapauksesta ole ollut vaaraa sivullisille. Kenelläkään mahdollisesti altistuneella ei ole ollut bakteerin aiheuttamia oireita.

Osanin tukikohta sijaitsee noin sadan kilometrin päässä Etelä-Korean pääkaupungista Soulista. Yhdysvalloilla on Etelä-Koreassa kaikkiaan yli 28 000 sotilasta.

Eilen armeija kertoi lähettäneensä eläviä pernaruttobakteereja vahingossa laboratorioihin yhdeksään Yhdysvaltain osavaltioon ja lisäksi Etelä-Koreaan. Viranomaiset olivat siinä käsityksessä, että Utahista matkaan lähetetyt bakteerit oli muutettu tehottomiksi. Yhdysvalloissa bakteereja lähetettiin niin liittovaltion, yliopistojen kuin yksityisiinkin laboratorioihin muun muassa Marylandiin, Texasiin, New Yorkiin ja Kaliforniaan.

Yhdysvalloissa neljän ihmisen kohdalla on katsottu tarpeelliseksi aloittaa varotoimet mahdollisen altistumisen takia. He asuvat Delawaressa, Texasissa ja Wisconsinissa.

Lähteet: AFP, Reuters