Lindström: Voisin joissain oloissa harkita kuolemanrangaistusta

Ministeriksi ehdolla oleva Lindström kertoo miettineensä lähinnä tilannetta, joka liittyisi hänen läheistensä vahingoittamiseen.

hallitusneuvottelut
Ryhmäkuvassa Jari Lindström, Timo Soini, Hanna Mäntylä ja Jussi Niinistö.
Perussuomalaisten uudet ministerit: työ- ja oikeusministeri Jari Lindström, ulkoministeri Timo Soini, sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä ja puolustusministeri Jussi Niinistö Perussuomalaisten puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän kokouksen jälkeen järjestetyssä tiedotustilaisuudessa 27. toukokuuta 2015.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Tuleva työ- ja oikeusministeri Jari Lindström (ps.) joutui heti ministerivalinnoista kertomisen jälkeen perustelemaan vanhaa kantaansa, joka liittyy kuolemanrangaistukseen.

Sanoman maakuntalehdet uutisoivat (siirryt toiseen palveluun) tekemänsä kyselyn perusteella lokakuussa 2011, että mm. Lindström olisi valmis jossain tapauksessa hyväksymään kuolemanrangaistuksen. Eilen keskiviikkona Lindström täsmensi kantaansa.

– Vastaukseni oli, että voisin harkita. Se on sitten jostain käsittämättömästä syystä kirjoitettu, että olin tappaja ja murhaaja ja vaikka mitä, hän sanoi perussuomalaisten tiedotustilaisuudessa.

– Mietin lähinnä semmoista tilannetta, että jos omalle läheiselleni, vaikka lapsenlapselle tekisi joku jotain, niin "voisin harkita" oli minun vastaukseni, jatkoi puolueensa eduskuntaryhmän puheenjohtajana työskentelevä Lindström.

Terho: Ei edes teoriassa mahdollista

Perussuomalaisten kansanedustaja Sampo Terho kommentoi Lindströmin näkemyksiä Ylen aamu-tv:n haastattelussa. Hän sanoo, että kuolemanrangaistuksen palauttaminen ei ole millään tapaa ajankohtainen kysymys.

– Eihän se ole edes teoriassa mahdollista, koska EU:ssa ei ole kuolemanrangaistusta ja se on yhteinen päätös, Terho totesi.

Hänen mukaansa asia ei ole myöskään ollut mitenkään esillä hallitusneuvotteluissa.