Malesiassa löytyneissä haudoissa uskotaan olevan 139 ruumista

Malesia löysi viikonloppuna Thaimaan rajan läheltä lukuisia hautoja ihmissalakuljettajien käyttämiltä leireiltä. Aiemmin vastaava hautalöytö tehtiin Thaimaan puolella rajaa.

Ulkomaat
Hylätty leiri josta löydettiin lukuisia hautoja 26. toukokuuta Malesiassa.
Hylätty leiri josta löydettiin lukuisia hautoja 26. toukokuuta Malesiassa.Fazry Ismail / EPA

Malesia arvioi, että viikonloppuna ihmissalakuljettajien käyttämistä leireistä löytyneissä haudoissa on 139 ruumista.

Apulaissisäministeri Wan Junaidi Tuanku Jaafar kertoo uutistoimisto AFP:lle, että arvio perustuu hautojen kokoon ja olettamukseen, että yhdessä haudassa olisi yksi ihminen.

Malesia on aiemmin kertonut, että Thaimaan rajan lähellä sijaitsevalta alueelta on löydetty 139 hautapaikkaa ja 28 ihmissalakuljettajien käyttämää leiriä.

Haudoissa uskotaan olevan Malesiaan salakuljetettuja ihmisiä.

Aiemmin Thaimaan puolelta rajaa on löydetty noin 30 ruumista. Kuolleiden uskotaan olevan joko Myanmarin rohingya-vähemmistön jäseniä tai bangladeshilaisia.

Tuhansittain rohingya-kansaan kuuluvia ja bangladeshilaisia on pyrkinyt siirtolaisiksi alueen maihin. Maat ovat viime aikoina tehostaneet toimiaan ihmissalakuljetusta vastaan, ja salakuljettajat ovat hylänneet siirtolaisveneitä merelle. Tuhannet ihmiset ovat jääneet merelle jumiin, mutta viime viikolla Malesia ja Indonesia lupasivat ottaa heidät tilapäisesti vastaan.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset