Haluatko matchin Tinderissä? Unohda bodaus- ja olutkuvat

Väestöliitto sai hiljattain valmiiksi selvityksen Tinderin käyttäjistä. Luonnollinen kuva on parhain vaihtoehto myös deittisovelluksessa. Parisuhdekeskuksen johtaja suhtautui suomalaisten deittikulttuurin mullistaneeseen palveluun ensiksi epäröiden.

Aamu-tv
Aamu-tv:n studiossa Tinderistä keskustelivat Heli Vaaranen väestöliitosta ja bloggaaja Juuso Puranen.
Aamu-tv:ssä Tinderistä keskustelivat Väestöliiton Parisuhdekeskuksen johtaja ja parisuhdetutkija Heli Vaaranen ja materiaalia omaan Tinder-tutkimukseensa keräävä Tindermeister-bloggaaja Juuso Puranen.

Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen vertasi Tinderiä viime vuonna vielä supermarketin hedelmälaariin, mutta on nykyään toista mieltä.

– Aluksi olin kriittinen ja ajattelin, että miten voidaan vain kasvojen perusteella poimia tykättäviä. Mutta ymmärsin, että on täysin normaali kohtaamisen muoto katsoa toisen kasvoja ja muodostaa siitä mielipide. Näin ihminen toimii kaikissa tilanteissa, eli muodostaa muutamissa sekunnin murto-osissa mielihyvän toisen katsomisesta.

Aivan kaikista kuvista ei välttämättä mielihyvää kuitenkaan synny. Väestöliiton juuri valmistuneesta Tinder-selvityksessä käy ilmi, että kuvat olutlaseista ja pelkistä lemmikeistä eivät kerää sovelluksessa tykkäyksiä.

Tinder-blogia kirjoittava ja Tinderistä gradua tällä hetkellä työstävän Juuso Purasen mielestä profiilikuvissa pitää näkyä ihmisestä jotain henkilökohtaista.

– Mieluusti sellainen, että kasvot näkyvät selkeästi. Ja jos siihen saisi lisäksi jonkun oman kiinnostuksen kohteen, esimerkiksi koiransa, kissansa tai harrastuksensa. Niillä on helppo lähteä rakentamaan keskustelua, jos on joku yhteinen mielenkiinnon kohde.

Epäedustavia kuvia ei kannata Purasen mielestä laittaa, mutta kuvien pitää vastata myös todellisuutta. Vaaranen kertoo, että Väestöliiton selvitykseen vastanneet haluavat nähdä vain ihmisen kasvot. Liiallinen stailaaminen ja poseeraaminen eivät ole parhain vaihtoehto.

– Vastaajat eivät tykänneet bodauskuvista tai todella trimmatuista kuvista, vaan luonnollisuudesta ja hymystä, kertoo Vaaranen.