Reuters: Venäjä keskittää sotakalustoa lähelle Ukrainan rajaa, ajoneuvoista poistettu tunnukset

Reutersin toimittaja kertoo nähneensä noin 50 kilometrin päässä rajalta sijaitsevassa tukikohdassa selvästi aiempaa enemmän muun muassa liikuteltavia laukaisualustoja, panssarivaunuja ja tykistöä. Venäjän puolustusministeriö ei ole kommentoinut tietoa. Sotilaat sanovat olevansa paikalla sotaharjoituksen vuoksi.

Ulkomaat
Ukrainalainen sotilas seisoo etualalla vartiossa, kun toinen sotilas taaempana kaivaa valliestettä 26. toukokuuta.
Ukrainalainen sotilas seisoo etualalla vartiossa, kun toinen sotilas taaempana kaivaa valliestettä 26. toukokuuta.Genya Savilov / AFP

Uutistoimisto Reutersin mukaan Venäjän armeija on keskittänyt joukkoja ja kalustoa tilapäiseen tukikohtaan lähellä Ukrainan rajaa.

Reutersin toimittajan mukaan noin 50 kilometrin päässä rajalta sijaitsevaan tukikohtaan on tuotu muun muassa liikuteltavia laukaisualustoja, panssarivaunuja ja tykistöä. Monista ajoneuvoista on poistettu rekisterikilvet ja tunnukset ja monet sotilaat ovat poistaneet merkit asepuvuistaan, toimittaja sanoo.

Hän arvioi, että Kuzminskin ampuma-alueella sijaitsevassa tukikohdassa on noin kolme kertaa niin paljon sotakalustoa kuin toimittajien vieraillessa siellä maaliskuussa.

Venäjän puolustusministeriö ei ole kommentoinut tietoa Reutersille. Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoo pitävänsä epäasiallisena kysymystä, merkitsevätkö tunnukseton kalusto ja sotilaat sitä, että Venäjä suunnittelisi hyökkäystä Ukrainaan.

Useat Reutersin haastattelemat sotilaat sanovat, että heidät on lähetetty tukikohtaan sotaharjoitukseen.

Venäjä on toistuvasti kiistänyt syytökset sekaantumisesta Ukrainan konfliktiin. Aiemmin toukokuussa Nato-komentaja kenraali Philip Breedlove sanoi uskovansa, että Venäjä-mieliset separatistit käyttävät hyväkseen tulitaukoa aseistautuakseen ja valmistautuakseen uuteen hyökkäykseen.

Lähteet: Reuters