Kaupunginjohtaja: Pori mukaan vapaakuntakokeiluihin

Uusi hallitus aikoo antaa kunnille mahdollisuuksia kokeilla uudenlaisia tapoja tuottaa palveluja. Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen kannattaa ajatusta ja toivoo, että Pori lähtee kokeiluihin mukaan.

Pori
Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen
Katja Halinen / Yle

Uuden perusporvarihallituksen ohjelma on tuomassa kunnille lisää vapauksia toimintansa järjestämiseen. Niinsanottu vapaakuntakokeilu saa kannatusta Porin kaupunginjohtajalta.

– Porin pitää olla aktiivinen ja katsoa, minkälaisia mahdollisuuksia tämä tuo. Kaikki on katsottava. Jos kokeilujen kautta voidaan purkaa byrokratiaa ja helpottaa palvelujen saantia, niin totta kai pitää yrittää, Luukkonen sanoo.

Jos kokeilujen kautta voidaan purkaa byrokratiaa ja helpottaa palvelujen saantia, niin totta kai pitää yrittää.

Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Luukkonen arvioi, että kokonaisuudessaan kunnat menettävät rahaa säästöjen takia. Hän odottaa kuitenkin mielenkiinnolla, millaisia tehtäviä kunnilta karsitaan, koska karsinnasta saataisiin säästöä.

Porissa on arvioitu, että erityisesti vuonna 2017 kaupungissa joudutaan tekemään isoja säästöjä. Poliitikot eivät kuitenkaan ole näillä näkymin päätymässä veronkorotukseen vielä ensi vuodeksi.