Laitinen-Pesola erosi Hoiva-alan Palveluntuottajien toiminnanjohtajan tehtävästä

Kansanedustaja Jaana Laitinen-Pesola (kok.) on jättänyt tehtävänsä Hoiva-alan Palveluntuottajat ry:n toiminnanjohtajana. Laitinen-Pesola kertoo jättäneensä eroanomuksen toukokuun alussa.

politiikka
Jaana Laitinen-Pesola
Kansanedustaja Jaana Laitinen-Pesola (kok.).Jari Pelkonen / Yle

Kansanedustajaksi huhtikuun eduskuntavaaleissa valittu Jaana Laitinen-Pesola (kok.) on jättänyt paikkansa Hoiva-alan palveluntuottajien yhdistyksen toiminnanjohtajana.

Laitinen-Pesola kertoo Ylelle, että hän on irtisanoutunut yhdistyksen palveluksesta vappupäivänä. Tieto Laitinen-Pesolan erosta ei ollut päivittynyt vielä torstaina Hoiva-alan Palveluntuottajat ry:n nettisivuille.

Alle kahden vuoden pesti

Laitinen-Pesola valittiin Hoiva-alan palveluntuottajien toiminanjohtajaksi vuoden 2013 syksyllä. Hän on ilmoittanut kansanedustajaksi valintansa jälkeen jättävänsä myös Porin kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikan.

Jaana Laitinen-Pesola toimi ennen hoiva-alan lobbariksi ryhtymistään terveysalan ammattijärjestön Tehyn puheenjohtajana.

Hoiva-alan Palveluntuottajat on viidenhoivapalveluyrityksen yhdistys. Sen jäsenet ovat Attendo, Esperi Care, Mainio Vire, Mehiläinen ja Mikeva.