Oppilaat aterioivat juhlavaatteissa kolmen ruokalajin lounaan – video

Kuulammen yläkoululla Tyrnävällä ruokailtiin torstaina juhlatamineissa ja etiketin mukaan. Kolmen ruokalajin juhla-aterian syynä oli keittiön saama kouluruokadiplomi.

ruoat
Tyrnävän Kuulammen koulun juhla-ateria 28.5.2015, kun koulu sai kouluruokadiplomin.
Kuulammen koululla oli torstaina poikkeuksellisen juhlava lounashetki. Kolmen ruokalajin lounaalle oli pukeuduttu parhaimpiin.

Kuulammen yläasteen oppilaat ja opettajat juhlavieraiden kera kokoontuivat koulun ruokalaan tällä kertaa poikkeuksellinen juhlallisissa tunnelmissa. Yhdeksännen luokan pojat olivat sonnustauneet kravattipaitoihin ja tytöt parhaimpiinsa.

Kolmen ruokalajin koululounas

Kuulammen keskuskeittiö pisti parastaan ja hyvällä tuloksella. Tarjolla oli kolmen ruokalajin ateria. Alkuun kasvisjuustokeitto, patonkia ja tuorejuustoa, pääruuaksi cordon bleu -leike, kermaperunat, currykastike ja hedelmäinen vihersalaatti sekä jälkiruokana kakkukahvit. Ei ihme, että salissa poreili tyytyväinen puheensorina.

– Ja uusia makujakin löytyi mukavasti, totesi Ville Hannus heti alkukeiton jälkeen.

Myös pääruoka maistui, vaikka arkena Hannuksen herkkulistan kärjessä on tonnikalapasta. Se on myös monen muun suosikki, vahvistaa Kuulammen keskuskeittiön emäntä, tänään diplomin kukkakimpun kera vastaanottanut Auli Silvennoinen.

Auli Silvennoisen mukaan pastaruuat ovat yleensäkin oppilaiden suosiossa ja pastapäivinä pitää keittiöllä varautua siihen, että ruokaa santsataan tavallista enemmän.

Ammattilaisten myöntämä diplomi

Kouluruokadiplomin myöntämisestä vastaa Ammattikeittiöosaajat ry, joka on ravitsemisalan valtakunnallinen täydennyskoulutus- ja yhteistyöjärjestö.

Kouluruokadiplomi on tuotettu maa- ja metsätalousministeriön tuella. Diplomi on myönnetty Suomessa 191 koululle.