Heinolan lintutarhalle 10 000 euron avustus

Avustussummalla lintutarhan lajikyltit muutetaan digitaalisiksi. Tulevaisuudessa kävijät voivat skannata älypuhelimilla lisätietoja lajeista.

Pari päivää vielä lepoa ja sitten jaksan taas lentää. Kuva: Heinolan lintutarha

Heinolan lintutarha on saanut 10 000 euron avustuksen ympäristöministeriöltä.

Avustussummalla aiotaan uudistaa aluksi lintutarhan lajikyltit. Uusiin, digitalisoituihin kyltteihin tulee mausteeksi QR-koodi, josta vieras voi skannata älypuhelimella nettiin linkitettyä lisätietoa lajista.

– Lintutarhan tilat ovat pienet ja meillä lintulajit muuttuvat koko ajan, joten lajitekstit vaativat jatkuvaa ylläpitoa ja päivittämistä. QR-koodin avulla pystytään kertomaan lajeista hyvin paljon tietoa hyvin pienessä tilassa, sanoo Olli Vuori Heinolan Lintutarhan Ystävät ry:stä.

Lajikylttien digitalisoiminen on osa Heinolan Lintutarhan Ystävät ry:n ympäristökasvatushanketta, jota varten avustusta haettiin. Tarkoituksena on lisätä vieraiden, etenkin lasten ja nuorten luontotuntemusta. Suunnitelmana on tarjota kouluille mahdollisuus tehdä oppitunneilla QR-koodeihin linkitettyjä tietoiskuja suomalaisista linnuista.

Tämä on hyvä signaali valtiolta.

Olli Vuori

Heinolan Lintutarhan Ystävät ry haki valtiolta alun perin 15 000 euroa. Vuori ei ole pettynyt, vaikka loppusumma on haettua pienempi.

– Tämä on hyvä signaali valtiolta, Vuori iloitsee.

Vuoren mukaan kyseessä on kuitenkin vasta päänavaus. Tarhalla on meneillään kolme vuotta kestävä hanke, jossa lintutarhalle hankitaan muun muassa uusia kasvilajeja. Ajatuksena on houkuttaa perhosia tarhalle.

– Tarkoituksena on, että aina olisi joku kasvi kukassa toukokuusta lokakuuhun.