Keskustan ministerilista: Rehn, Berner, Tiilikainen, Vehviläinen, Rehula ja Sipilä

Perhe- ja perusturvaministerinä aloittaa Juha Rehula. Kahden vuoden kuluttua hänen tilalleen astuu Annika Saarikko.

hallitusneuvottelut
Ministerisalkut -grafiikka.
Yle Uutisgrafiikka

Keskusta on tehnyt ministerivalintansa. Hallitukseen nousee pääministeri Juha Sipilän lisäksi viisi keskustalaista ministeriä.

Elinkeinoministeri on Olli Rehn, maatalous- ja ympäristöministeri on Kimmo Tiilikainen, liikenne- ja viestintäministeriksi nousee Anne Berner, Juha Rehulasta tulee perhe- ja perusturvaministeri ja kunta- ja uudistusministeriksi nousee Anu Vehviläinen.

Rehulan pesti perhe- ja perusturvaministerinä kestää kaksi vuotta. Sen jälkeen tehtävää hoitaa Annika Saarikko.

Ministerit esittelyssä:

Juha Sipilä

54-vuotias Sipilä ehti istua eduskunnassa vain reilun vuoden ennen kuin hänet valittiin keskustan puheenjohtaksi kesällä 2012. Ennen poliittista uraansa Sipilä toimi yritysjohtajana ja sijoittajana ja keräsi mittavan omaisuuden erityisesti komponenttivalmistaja Solitran myynnillä.

Sipilä on viiden lapsen isä ja kuuden lapsen isoisä. Hän asuu Pohjois-Pohjanmaalla Kempeleessä ja on koulutukseltaan diplomi-insinööri. Hänellä on myös ansiolentäjän lupakirja.

Juha Sipilä.
Juha Sipilä Ylen vaaligalleriassa

Olli Rehn

53-vuotias Rehn teki huhtikuun vaaleissa paluun eduskuntaan parinkymmenen vuoden taon jälkeen. Viimeiset noin kymmenen vuotta hän toimi Euroopan komissiossa, jossa vastasi ensin teollisuudesta ja yrittäjyydestä, sen jälkeen laajentumisesta ja lopulta talous- ja raha-asioista.

Rehn on kotoisin Mikkelistä mutta asuu nykyään Helsingissä vaimonsa ja teini-ikäisen tyttärensä kanssa. Hän harrastaa jalkapalloa, jota pelasi aikanaan myös veikkausliigatasolla. Koulutukseltaan Rehn on valtiotieteen tohtori.

Olli Rehn.
Olli Rehn Ylen vaaligalleriassa

Anne Berner

Anne Bernerin tausta on yritysmaailmassa. Hän on ollut sukuyritys Vallila Interiorin pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja. Hän on ollut paljon julkisuudessa myös uutta lastensairaalaa ajaneen hankkeen vetäjänä ja sitä tukevan säätiön hallituksen puheenjohtajana.

Berner valittiin eduskuntaan Uudeltamaalta keskustan sitoutumattomana edustajana.

Anne Berner
Anne Berner Ylen vaaligalleriassa

Anu Vehviläinen

51-vuotias Vehviläinen aloittaa jo toisen kerran ministerin tehtävässä: vuosina 2007-2010 hän toimi Vanhasen ja Kiviniemen hallituksissa liikenneministerinä. Eduskuntaan Vehviläinen nousi ensimmäisen kerran vuonna 1995, mutta putosi pois yhdeksi kaudeksi vuoden 2003 vaaleissa. Tuon ajan hän toimi muun muassa Joensuun Röntgenin toimitusjohtajana ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pohjois-Karjalan piirin toiminnanjohtaja.

Vehviläinen asuu teini-ikäisen poikansa kanssa Joensuussa. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri. Keskustan varapuheenjohtajaksi Vehviläinen valittiin vuosi sitten.

Keskustan varapuheenjohtaja Anu Vehviläinen Keskustan puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokouksessa Helsingissä 27. toukokuuta 2015
Anu Vehviläinen Ylen vaaligalleriassa

Kimmo Tiilikainen

48-vuotias Tiilikainen istuu eduskunnassa neljättä kauttaan, ja viime kaudella hän johti oppositiossa ollutta keskustan eduskuntaryhmää. Kokemusta ministerin tehtävästä Tiilikaisella on vuodelta 2007, jolloin hän toimi ympäristöministerinä noin kuusi kuukautta Paula Lehtomäen ollessa äitiyslomalla.

Tiilikainen asuu Etelä-Karjalassa Ruokolahdella, jossa viljelee myös luomutilaa. Perheeseen kuuluvat vaimo ja kaksi lasta. Koulutukseltaan Tiilikainen on maatalous- ja metsätieteiden maisteri.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Kimmo Tiilikainen keskustan eduskuntaryhmän kokouksessa eduskunnassa torstaina 7. toukokuuta 2015.
Kimmo Tiilikainen Ylen vaaligalleriassa

Juha Rehula

51-vuotias Rehula on istunut eduskunnassa yhtäjaksoisesti jo 18 vuotta. Viime vaalikaudella hän johti sosiaali- ja terveysvaliokuntaa ja osallistui tiiviisti silloiseen sote-vääntöön. Hän on toiminut noin vuoden ajan myös sosiaali- ja terveysministerinä vuosina 2010-2011. Keskustan varapuheenjohtajana Rehula on toiminut vuodesta 2012 lähtien.

Rehula asuu Hollolassa, ja hänen perheeseensä kuuluvat vaimo ja kaksi lasta. Hän harrastaa muun muassa raviurheilua ja on myös hevosen osaomistaja. Koulutukseltaan Rehula on sosionomi.

Juha Rehula
Juha Rehula Ylen vaaligalleriassa

Annika Saarikko

31-vuotias Saarikko valittiin keskustan varapuheenjohtajaksi viisi vuotta sitten, jolloin hän toimi silloisen sosiaali- ja terveysministerin Juha Rehulan erityisavustajana. Seuravana vuonna Saarikko nousi ensimmäistä kertaa eduskuntaan, ja puolueensa varapuhenejohtajistossa hän on istunut valinnastaan lähtien.

Saarikko asuu miehensä ja poikavauvansa kanssa Turussa.Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri, pääaineenaan mediatutkimus. Hänen gradunsa käsitteli Matti Vanhasen avioerojulkisuutta Ilta-Sanomissa.

Annika Saarikko.
Annika Saarikko Ylen vaaligalleriassa