1. yle.fi
  2. Uutiset

Vioittuneella keulaportilla ajaneen Rosellan tapaus syyttäjälle

Viking Linen matkustajalautta ajoi vioittuneella keulavisiirin lukituksella helmikuussa. Liikenteen turvallisuusviraston Trafin mukaan kyseessä on alusturvallisuuslain rikkomus. Trafi on aloittanut satamissa ylimääräiset keulaporttien tarkastukset.

Kotimaan uutiset
Rosella
M/S Rosella.Viking Line

Keulavisiiri lukitsemattomana ajaneen Viking Linen matkustajalautta Rosellan tapaus siirtyy syyttäjän harkittavaksi, kertoo Trafi.

Trafin selvitysten mukaan kyseessä on alusturvallisuuslain rikkomus. Tapauksesta on tehty alusturvallisuuslain mukainen ilmoitus syyttäjälle.

Rosella ajoi vioittuneella keulaportin lukituksella 6. helmikuuta. Viking Linen mukaan matkaan lähtiessä tapahtui virhe, mutta tapauksesta ei aiheutunut kenellekään vaaraa.

Kansainvälisten meriliikennesäädösten mukaan keulaporttien on oltava suljettuina ja lukittuina ennen laiturista lähtöä ja aina siihen asti, että alus on jälleen kiinnitettynä laituriin. Trafi ei ole myöntänyt suomalaisille aluksille poikkeuksia tästä säännöstä.

Trafi kertoo myös aloittaneensa tiistaina ylimääräiset keulaporttien tarkastukset Helsingin, Turun, Naantalin ja Vaasan satamissa. Tarkastukset jatkuvat ensi viikolla. Suomeen saapuvien matkustajalauttojen keulaportit tarkastetaan tavallisesti kaksi kertaa vuodessa.

Trafi kommentoi tiedotteessaan myös mediassa aiemmin tällä viikolla julkaistua videota, jossa Tallinkin matkustajalautta saapuu Tallinnan satamaan keulaportti auki. Trafin mukaan Viro on myöntänyt Tallinkin Superstar- ja Star-aluksille poikkeusluvan ajaa keulaportti auki Tallinnan vanhan sataman alueella. Tallinkin tapauksessa ei siten ole rikottu säädöksiä.

Lue seuraavaksi