1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Tasavallan presidentti nimitti uuden hallituksen

Presidentti Sauli Niinistö on nimittänyt pääministeri Juha Sipilän (kesk.) uuden hallituksen. Hallituksessa on yhteensä 14 ministeriä.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (vas.), sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä, pääministeri Juha Sipilä, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner ja elinkeinoministeri Olli Rehn (oik.) vannovat ministerivalan.
Uuden hallituksen viisi ministeriä vannoi virka- ja tuomarinvalan ja kaksi antoi virka- ja tuomarinvakuutuksen.

Valta on Suomessa vaihtunut. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on nimittänyt Suomen 74. hallituksen. Sitä ennen presidentti myönsi eron pääministeri Alexander Stubbin (kok.) hallitukselle.

Pääministeripuolue keskustalla on hallituksessa kuusi ministeriä, perussuomalaisilla ja kokoomuksella neljä ministeriä.

Uuden hallituksen ministereistä yhdeksän on miehiä ja viisi naisia. Tilanne muuttuu kahden vuoden kuluttua, kun perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan (kesk.) salkku siirtyy Annika Saarikolle (kesk.)

Järjestäytymisistuntonsa aluksi uuden hallituksen viisi ministeriä vannoi virka- ja tuomarinvalan ja kaksi antoi virka- ja tuomarinvakuutuksen.

Valtioneuvosto päätti istunnossaan myös ministerien työnjaosta, ministerivaltiokuntien kokoonpanoista ja sijaistamisista. Pääministerin sijaiseksi määrättiin ulkoministeri Timo Soini.