Metsähallitus panostaa kasvavaan kiinalaismatkailijoiden virtaan

Suomessa yöpyi viime vuonna liki 130 000 kiinalaismatkailijaa, ja alkuvuonna yöpymiset ovat kasvaneet jo yli 30 prosentilla edelliseen vuoteen verrattuna. Metsähallitus tarjoaa kiinalaisille nyt myös kiinankielisiä palveluita.

Kotimaa
Kiinalainen turisti Napapiirillä
Hongkongista Rovaniemelle lomailemaan tullut Vicki Kwok sanoo pitävänsä Rovaniemellä puhtaudesta, säästä ja ystävällisistä ihmisistä, ja itse asiassa aivan kaikesta.Uula Kuvaja / Yle

Metsähallitus haluaa panostaa kiinalaisten matkailijoiden määrän kasvuun.

Kiinalaisille matkailijoille on nyt tarjolla räätälöityjä luontomatkailupalveluja paitsi Luontoon.fi (siirryt toiseen palveluun) -verkkopalvelussa myös useissa kansallispuistoissa ja luontokeskuksissa ympäri Suomen. Kiinalaisille on kehitetty esimerkiksi kiinankielisiä esitteitä ja verkkosivuja. Metsähallituksen luontokohteita on myös markkinoitu kiinalaisille matkanjärjestäjille.

Lapista hankkeessa mukana ovat Lemmenjoen ja Urho Kekkosen kansallispuistot sekä Ylä-Lapin luontokeskus Siida. Muualta mukana ovat luontokeskus Haltia sekä Nuuksion ja Oulangan kansallispuistot.

Metsähallituksen mukaan Suomessa yöpyi viime vuonna liki 130 000 kiinalaismatkailijaa, ja alkuvuonna yöpymiset ovat kasvaneet jo yli 30% edelliseen vuoteen verrattuna.