1. yle.fi
  2. Uutiset

Goottityttö Kristiinalla on kolmoistutkinto takataskussa: nyt alkaa loma!

Forssalainen Kristiina Kolinkanta on lähes onnesta sekaisin: takana on neljä vuotta puurtamista, lukemista ja fillaroimista kahden oppilaitoksen välillä. Kolmoistutkinto on nyt suoritettu ja edessä valmistujaiset – ja kauan kaivattu loma.

Forssa
Kristiina Kolinkanta
Eeva Hannula / Yle

Urakka vei neljä vuotta nuoren forssalaisen elämästä. Kristiina Kolinkanta sanoo suorittaneensa kolmoistutkinnon sinnikkyytensä ja periksiantamattomuutensa ansiosta, mutta voimille se otti. Nyt Kristiinalla on merkonomin tutkinto, ylioppilastutkinto ja lukion päättötodistus.

– Oli siinä juoksemista paikasta toiseen ja kursseja eri paikoissa. Muistan tosiaan sen jatkuvan pyörällä sotkemisen, kun oli 20 minuuttia aikaa siirtyä oppilaitoksesta toiseen, Forssan yhteislyseosta Forssan ammatti-instituuttiin ja päinvastoin. Sitä muistelen ihanalla lämmöllä! Ja kiitos sille ihanalle opettajalle, joka antoi minun mennä syömään, kun muuten olisi jäänyt syömättä, nauraa Kristiina Kolinkanta.

– Kiitos onnistumisesta ystäville, perheelle ja myös amikselle, joka järjesti lukujärjestyksiä siten, että pääsen hyppimään lukion puolelle.

Seuraavaksi ovat sitten vuorossa valmistujaisjuhlat, joista Kristiina iloitsee, mutta joiden hän toisaalta toivoo olevan jo ohi, että saisi hengähtää. Unelmaloman resepti on selvä:

– Olla kavereiden ja poikaystävän kanssa, välillä rannalla ja uimassa, päästä ratsastamaan ja jos vielä löytyisi aikaa kirjoittamiselle, se olisi ihanaa. Väsäilen tarinoita aina kun ehdin.

Juhlat goottityyliin

Toki juhlat ovat Kristiinalle tärkeät, ja ne ovat tärkeät myös koko perheelle.

– Juhlia vietetään sukulaisten ja ystävien kesken. Juhlat ovat suht pienet, mutta meille aika isot. Näin suuria juhlia emme ole pitäneet.

– Olen yrittänyt niistä saada omannäköiseni ja goottiteemaiset. Haen juhliin kynttilöitä ja hämähäkinseittityyppisiä pöytäliinoja. Mutta kyllä juhlat ovat sellaiset, että niissä pystyvät olemaan muutkin, ettei ainoastaan minun mukavuuttani ole ajateltu! Kristiina nauraa.

Tulevaisuuden suunnitelmissa on opiskelujen jatkaminen, vaihtoehtoina ovat lääketieteellinen, eläintenhoitajan tai mediapuolen opinnot.

– Eniten haluaisin lääketieteelliseen, mutta jos en sinne pääse, niin eläintenhoitajaksi.

Kristiina Kolinkanta kertoo muista elämänsä haaveistä näin:

– Mukava perhe-elämä, suurena haaveena on goottikartano, paljon koiria, lapsia ja paljon eläimiä.

Lue seuraavaksi