Harrastajakuvaajan otoksesta Facebook-hitti: "Kerrankikö joutsen hirvellä ratsasti"

Harrastajakuvaaja Riia Paasimaa ikuisti Hämeenlinnassa Hattelmalanjärvellä joutsenen ja hirven kohtaamisen onnistuneeksi otokseksi, joka on saanut jo tuhansia tykkäyksiä Facebookissa.

Kotimaa
Joutsen ja hirvi järvessä
Riia Paasimaa

Yle Kioskin haastattelema Riia Paasimaa kertoo, että uivat hirvet ajautuivat ilmeisesti joutsenten mielestä turhan lähelle joutsenten pesää.

– Joutsenet häätivät hirveä pois. Lauoin sarjakuvauksella niin paljon kuin mahdollista, että jos edes joku kuvista onnistuisi, hän kertoo Yle Kioskille.

Paasimaan oman kertoman mukaan kuva ei ole laadullisesti mitenkään hyvä.

– Se on 300-millisellä objektiivilla otettu ja rajattu vielä suuremmaksi. Tilannehan oli aika kaukana. Kivahan se olisi, että olisi tapahtunut siinä lähellä ja kuvat olisivat tarkkoja ja teräviä, hän miettii.

Paasimaa vakuuttaa, että kyseessä ei ole kuvamanipulaatio, vaan tilanne, joka tuskin tulee enää ikinä vastaan. Paasimaa julkaisi kuvan Suomen Luonnonvalokuvaajat -Facebook-ryhmässä (siirryt toiseen palveluun) keskiviikkona ja sille on kertynyt jo tuhansia tykkäyksiä. Meeminikkaritkin ovat jo löytäneet kuvan: paidaton Putin (siirryt toiseen palveluun) on jo päätynyt mukaan joutsenen selkään.