Nyt mobiilipelejä suunnitellaan jo koirille – Pojun suosikki on hiiripeli

Puolivuotias jackrussellinterrieri Poju innostui toden teolla pelaamisen ihmeellisestä maailmasta. Katso videolta miten pelaaminen sujuu.

Kotimaa
Poju-koira oppi pelaamaan tablettitietokoneella.

Poju on kokeillut tablettitietokoneelle ladattavaa peliä noin kymmenisen kertaa. Pelaaminen luonnistuu pennulta jo hyvin.

Ensimmäisellä kerralla Poju ei kiinnostunut pelistä, mutta pienen houkuttelun jälkeen se tajusi jutun jujun. Pelistä kuuluva ääni kiinnosti selkeästi, mutta aluksi pentu ei tiennyt mistä ääni tulee. Mielenkiintoisen äänen lähdettä etsittiin kuonon kanssa laitteen takaa.

– Tällä hetkellä Poju osaa yhdistää pelin äänen ja tassun kosketuksen yhteyden, kertoo Pojun omistaja Lauri Huotarinen.

Pojun pelaamiselle on myös asetettu selkeät rajat. Se saa pelata korkeintaan viisi minuuttia kerrallaan. Luonteeltaan Poju on erittäin kiinnostunut kaikesta, joten omistajan mukaan pelaamistakin se jaksaisi rajattomasti.

Jatkuva pelaaminen voi koukuttaa koirankin

Kennelliiton viestintäjohtaja Kaija Unhola ei ole aikaisemmin törmännyt koirien pelisovelluksiin. Unhola muistuttaa, että koirakin voi koukuttua. Esimerkiksi jatkuvaa pallonheittoa ei suositella koirille.

– Todella aktiivinen pallonheitto voi aiheuttaa joillekin koirille stressiä. Pallonheittoon koukussa oleva koira käyttää kaiken energiansa pallon vahtimiseen.

Laumaeläin tarvitsee yhdessäoloa

Unhola muistuttaa, että paras virike koiralle on ulkoilu ja yhdessäolo.

– Pelisovellukset kuulostavat kiireisen ihmisen toiminnalta. Itse en käyttäisi tällaista pelisovellusta koirani kanssa.