Skodan maahantuojan mykkäkoulu moottoriongelmista päättyi – Toimitusjohtaja: Pyydän anteeksi

Helkama-Auton toimitusjohtaja Maija Koskela pyytää anteeksi yhtiönsä toimintaa Skodan TSI-moottoreiden jakoketjuongelmien tiedottamisessa. Koskelan mukaan yhtiö toimi väärin, kun se ei moottorikohun keskellä vastannut puheluihin eikä sähköposteihin ja kielsi lisäksi johtajaansa puhumasta toimittajalle.

Kotimaa
Skodan merkki.
Martial Trezzini / EPA

Mykkäkoulun taustalla oli haastattelupyyntö Volkswagen-konsernin TSI-moottoreiden ongelmiin liittyen. Konserniin kuuluvaa Skodaa Suomessa edustava Helkama-auto lupasi palata asiaan, mutta kieltäytyi sen jälkeen toistuvasti vastaamasta puhelimeen ja sähköposteihin.

Ylen julkaistua 19.5 jutun moottoriongelmista, lähetti yhtiö luottamukselliseksi merkityn sähköpostin, jonka sisältöä ei saanut julkaista. Myöhemmin yhtiön markkinointijohtajan puhelimeen vastannut henkilö sanoi, ettei toimittajalle saa puhua.

- Olen tosi pahoillani ja pyydän anteeksi. Meillä ei enää tule näin tapahtumaan. Meidän täytyy muuttaa prosesseja niin, että on aina joku henkilö, joka vastaa. Ja vaikka aina ei anneta kaikkia tietoja, niin pitää olla tavoitettavissa, Helkama-Auton toimitusjohtaja Maija Koskela sanoo.

Koskela itse otti anteeksipyyntöä varten yhteyttä Yleen. Hän ei edelleenkään halua kertoa, kuinka montaa Skodan omistajaa mahdolliset jakoketjuongelmat ovat tähän saakka vaivanneet. Tärkeintä on Koskelan mukaan nyt, että ihmisille ei jäisi kuvaa yhtiöstä, joka ei hoida autoja eikä asiakkaita.

Hän vetoaa Skodan omistajiin, jotka tuntevat tällä hetkellä, että heidän autonsa moottoriongelmia ei ole hoidettu niin kuin pitäisi.

- Pyydän, että asiakkaat, jotka ovat huolissaan, kääntyisivät jälleenmyyjien asiantuntijoiden puoleen. Jos tuntee, ettei ole kohdeltu asianmukaisesti, silloin pitää ottaa yhteyttä, Koskela vaatii.

Yle on saanut runsaasti yhteydenottoja ihmisiltä, jotka epäilevät, että VW-konsernin automerkkien jakoketjuongelmien korjaamisessa on vallinnut jällenmyyjien hintamielivalta. Osa asiakkaista kokee, että ovat kilttiyttään joutuneet maksamaan summia, joita muiden ei ole tarvinnut.

- Se ei saa mennä niin, että se saa, joka huutaa ja siltä evätään, joka on hiljaa. Kaikki asiakkaat hoidetaan asiallisesti, jotta bisnes jatkuu, Koskela toteaa.