Venäjältä uusia pakotteita – Mustalla listalla Heidi Hautala

Europarlamentaarikko Heidi Hautala vahvistaa Yle Uutisille, että hän on mustalla listalla. Venäjä ja länsimaat ovat asettaneet pakotteita toisiaan vastaan Ukrainan kriisin vuoksi. Yle Uutiset on saanut listan haltuunsa.

Ukraina
Heidi Hautala
Heidi HautalaMartti Kainulainen / Yle

Venäjä on asettanut uusia vastapakotteita EU-maille. Niin sanotulle mustalle listalle on nostettu EU-maiden poliitikkoja, joita ei enää jatkossa päästetä Venäjälle. Katso lista tästä linkistä. (siirryt toiseen palveluun)

Mustasta listasta kertoneen Hollannin pääministerin Mark Rutten mukaan Venäjä lähetti nimilistan tiedoksi EU-maiden suurlähetystöihin eilen torstaina. Listalla on kaikkiaan 89 nimeä.

Listalla on muun muassa europarlamentin liberaaliryhmää johtava Guy Verhofstadt. Ruotsin ulkoministeriön mukaan maahantulokiellon on saanut kahdeksan ruotsalaista. Heidän nimiään ei kerrota julkisuuteen.

Suomen ulkoministeriö selvittää listalla mahdollisesti olevia suomalaisia. Europarlamentaarikko Heidi Hautala (vihr.) vahvistaa Yle Uutisille, että hänen nimensä on listalla. Hautalan nimen löytymisestä listalta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Maahantulokiellot ovat vastaveto EU-maiden Venäjää vastaan Ukrainan kriisin vuoksi asettamille pakotteille. Venäjä ja länsimaat ovat asettaneet toisiaan vastaan pakotteita jo useita kertoja.

Lähteet: AFP