Venäjän mustalla listalla huippupoliitikkoja – Clegg, Ojuland, Verhofstadt

Venäjän uudella pakotelistalla on 89 nimeä. Sieltä löytyy esimerkiksi entisiä pää- ja ulkoministereitä sekä tiedusteluvirkamiehiä.

politiikka
Yksityiskohta Venäjän lipusta.
Sergei Ilnitsky / EPA

Venäjän uudella pakotelistalla on kaikkiaan 89 nimeä. (siirryt toiseen palveluun)Sieltä löytyvät esimerkiksi Viron entinen ulkoministeri Kristina Ojuland, Britannian tiedustelupalvelujen johtajat Andrew Parker (MI5, kotimaan turvallisuus) ja John Sawers (MI6, ulkomaan tiedustelu) sekä toistakymmentä pohjoismaalaista poliitikkoa.

Brittiläisistä poliitikoista listalle on kirjattu liberaalidemokraattisen puolueen entinen puheenjohtaja ja varapääministeri Nick Clegg. Listaa voi tutkia tämän linkin kautta. (siirryt toiseen palveluun)

Joukossa on myös yksi suomalainen, europarlamentaarikko Heidi Hautala.

Monta nimeä Pohjoismaista

Listalla on kaikkiaan kolmetoista pohjoismaalaista henkilöä: Hautalan lisäksi kahdeksan ruotsalaista ja neljä tanskalaista. Ruotsalaisista on kirjattu muiden muassa europarlamentaarikko, Ruotsin kokoomuksen Anna Maria Corazza Bildt ja entinen kulttuuriministeri Lena Adelsohn Liljeroth, niin ikään "moderaatti", sekä Ruotsin sotilastiedustelun johtaja Gunnar Karlson.

Entisistä pääministereistä listalle Venäjä on pannut esimerkiksi Puolan Jerzy Buzekin ja belgialaisen Guy Verhofstadtin nimet. Nykyinen europarlamentaarikko Verhofstadt toimii parlamentissa Euroopan liberaalidemokraattien liiton ryhmän puheenjohtajana. Euroopan kansanpuolueen ryhmän MEP Buzek on puolestaan aiemmin työskennellyt EU-parlamentin puhemiehenä.