Viikonloppuna luvassa suihkukoneita ja kesäisen Satamatorin avajaiset

Lappeenrannassa päästään taas nauttimaan kesäisistä tapahtumista. Karjalan ilmailumuseolla vietetään sunnuntaina avoimien ovien päivää ja Satamatorilla juhlitaan kesäkauden avajaisia.

ilmailumuseot
Satama
YLE

Viikonloppuna Lappeenrannassa riittää nähtävää ja koettavaa jälleen koko perheelle.

Karjalan ilmailumuseolla on avoimet ovet sunnuntaina kello 10-15. Kaakkois-Suomen Ilmailumuseoyhdistys ry esittelee kalustoaan, joka on täydentynyt muun muassa MiG-21 (MK-106) suihkukoulukoneella, Folland Gnat (GN-106) torjuntahävittäjällä ja Fouga Magister (FM-42) suihkuharjoitushävittäjällä. Ohjelmassa myös lipunnosto kello 10.

Lappeenrannan Satamatorilla avataan kesäkausi sunnuntaina kello 11.30 alkaen.

Tapahtuman avaa tanssistudio TwoStepin lasten ja vanhempien esitys. Tanssiesitys on nimeltään ”Pieni tanssikimara kesälle”.

Päivä jatkuu kello 12 lasten kadunmaalaustalkoiden merkeissä, johon kannattaa varautua sopivalla vaatetuksella, pensselillä ja parilla tyhjällä purkilla.

Kesäkonserttikautta avataan Satamatorilla pitkin päivää kello 12-18. Kesäiset soinnut ilmoille kajauttavat Rakuunasoittokunta, Karjalan Laulu-Veikot, Trio Tumma Yö, Niilin Helmet, Viihdekuoro Carpe Diem ja Harry Kiianen Band.

Kesän mittaan konserteista voi nauttia Satamatorilla, Kauppatorilla sekä Joutsenon torilla. Satamatorilla konsertteja on tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin klo 18−19.

Kauppatorilla konsertteja on lauantaisin klo 10−11. Kauppatorilla Konserttipaikaksi muuttuu kauppahallin päädyssä sijaitseva torivalvojan kopin edusta.

Joutsenon torilla konsertit ovat torstaisin klo 11−12.