1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Humalaisia teinejä koteihinsa kuljettavalla autolla pitää tänään kiirettä

Päihteistä juopuneet tai muuten vain kesän alusta sekaisin menneet nuoret työllistävät tänään poliisia, vapaaehtoisia ja Nuortenpalvelua.

Kuva: Yle

Perjantaiyönä nuoret juhlivat kesäloman alkua maltillisesti Etelä-Karjalassa. Tänään lauantaina nuorison ja vähän vanhemmankin väen juhlat jatkuvat. Poliisi, Nuortenpalvelu ja seurakunta vapaaehtoisineen ovat kaikki valmiina vartioimaan illan juhlahumua.

Illasta odotetaan tavanomaista ja todennäköisesti yhtä kiireistä kuin viime vuonna mikäli säät suosivat illallakin.

Nuortenpalvelulla on käytössään auto, jolla juopuneita teinejä saadaan kuljetettua turvallisesti kotiin. Mikäli bileet etenevät tuttuun tapaan, puolenyön jälkeen alkaa ruuhka.

– Viime vuonna meni niin, että kun edellistä nostettiin autoon, niin puhelin soi jo seuraavalle keikalle, kertoo päivystysvastaava Anton Jäkälä Nuortenpalvelu ry:stä.

Älä välitä!

Poliisi muistuttaa, että alkoholin ostaminen alaikäiselle on kiellettyä ja poliisi valvookin mahdollista välittämistä tänä viikonloppuna erityisen tarkasti. Poliisi on korvat ja silmät auki myös huumausaineiden käytön varalta.

Lappeenrannan seurakuntayhtymän erityisnuorisotyönohjaaja Juho Karjalainen partioi kaupungilla nuorison suosimissa paikoissa vapaaehtoisten kanssa. Vapaaehtoisia on tänä vuonna ilmoittautunut parikymmentä.

– Joka vuosi soitamme nuorille muutaman ambulanssin. Nuoret liikkuvat lähinnä Linnoituksen alueella ja siellä mekin olemme. Aikuisten läsnäolo estää jo paljon hölmöilyä, mutta joudumme toisinaan selvittelemään tappeluita ja paikkaamaan pieniä haavoja, Karjalainen kertoo.