Uusi puhemies Lohela: Paljon olisi tehtävissä joissakin muslimivaltioissa

Perussuomalainen Maria Lohela ei halua ottaa vanhoihin kirjoituksiinsa kantaa puhemiehen roolissa, mutta kertoi kuitenkin mielipiteensä tasa-arvokysymyksistä ja maahanmuuttajataustaisista kansanedustajista Ylen aamu-tv:ssä.

politiikka
Maria Lohela.
Maria Lohela (ps.) Ylen Aamu-tv:n vieraana.Yle

Eduskunnan uusi puhemies Maria Lohela (ps.) kommentoi Ylen aamu-tv:ssä lyhyesti nykyisiä näkemyksiään islaminuskosta.

– Jos me katsomme muualle maailmaan – vaikkapa joihinkin islaminuskoisiin maihin – emme voi sanoa, että siellä olisi kehitytty ja edistytty sukupuolten väliseen tasa-arvoon liittyvissä asioissa samalla tavalla kuin meillä. Paljon on niissä maissa tehtävissä, että kaikki ihmiset voisivat sielläkin vapaasti sanoa, mitä mieltä ovat, ja osallistua yhteiskuntaan ja demokratiaan, Lohela sanoi.

Puhemies Lohelan (ps.) vanhat blogikirjoitukset veivät huomion eduskunnan puhemiehistön tiedotustilaisuudessa eilen perjantaina. Lohelalta kysyttiin moneen otteeseen hänen vanhoista maahanmuuttokriittisistä blogikirjoituksistaan (siirryt toiseen palveluun), joissa hän on kritisoinut erityisesti muslimien maahanmuuttoa länsimaihin.

– Nyt puhemiehen roolissa en halua ottaa kantaa tällaisiin kysymyksiin. Tarkoitukseni on nyt edustaa Suomea ja eduskuntaa, tasapuolisesti kaikki puolueita ajatellen, Lohela kertasi aamu-tv:ssä.

Lohela myös onnitteli kahta maahanmuuttotaustaista kansanedustajaa, jotka historiallisesti nousivat eduskuntaan huhtikuun eduskuntavaaleissa.

– On iso juttu laittaa itsensä peliin vaaleissa. Olen onnellinen, että he ovat onnistuneet sellaisessa, mitä moni muukin tavoittelee ja mihin pyrkii.

Eduskunnan puhemies on valtakunnan hierarkiassa toinen heti tasavallan presidentin jälkeen.