Malli opastaa – näin kävelet oikein korkokengillä

Tärkeintä ovat suorat jalat ja itseluottamus. Sekä tietysti se, että peppu keinuu. Ota vinkit kesän juhlissa sipsutteluun opetusvideoltamme.

ilmiöt
julia pikkarainen, lappeenranta, malli
Klaudia Käkelä / Yle

Korkokengät kruunaavat asun kuin asun. Mikäli kesän juhliin on lähdössä hiukan epävarmoin ja haparoivin askelin, kannattaa tarkistaa oma kävelytekniikka.

– Astu kannalla, ei ikinä päkiällä. Kyllä se korko kestää. Pidä jalat suorina ja aseta jalkaterät peräkkäin kävellessä. Astu siis suorin, siistein jaloin. Lisäksi polvien pitää hiukan joustaa, peppua pitää vähän heiluttaa ja täytyy olla itsevarma! Muuten korkoja ei voi edes laittaa jalkaan, ohjeistaa 16-vuotias malli Julia Pikkarainen.

Pikkarainen on tehnyt mallin töitä 8-vuotiaasta asti. Nuori nainen onkin ehtinyt harjoitella korkokengillä kävelyä jo yli kymmenen vuotta. Lisäksi Pikkarainen on käynyt mallitoimiston kävelykurssin, jossa opetettiin näytöslavoille sopivaa, näyttävämpää askellusta.

Korkkarit jalkaan myös ihan tavallisena koti-iltana

Vasta-alkajan kannattaa aloittaa matalista ja helpoista koroista. Esimerkiksi kiilakoroilla on turvallista opetella oikeaoppista askellusta ja hakea omaa kävelytyyliä.

Lukiossa olen tennari-ihmisiä.

Julia Pikkarainen

– Valitse juhliin mukavat korkkarit. Ei mitään 15 sentin korkoja, joissa ei pysty kävelemään. Uusia kenkiä kannattaa lisäksi käyttää kotona hyvissä ajoin ennen juhlia. Kenkiä pitää testata ja samalla ne muovautuvat jalkasi mukaan, Pikkarainen lisää.

Pikkaraisen malliura on saanut viimeaikoina hiukan siirtyä ahkeran opiskelun ja meikkaajan töiden tieltä. Korkkarit eivät siitä huolimatta ehdi kerätä pölyä kaapin perällä.

– Lähes joka päivä tulee jossakin vaiheessa käytettyä korkokenkiä. Vaikkakin lukiossa olen tennari-ihmisiä, Pikkarainen nauraa.

Yle Etelä-Karjalan Facebook-sivuilta löytyy myös video, jolla Pikkarainen näyttää kuinka korkeatkin korot otetaan haltuun.