Ulkoministeri Soini mustasta listasta: Turha ylidramatisoida

Uusi ulkoministeri Timo Soini (ps.) kommentoi niukkasanaisesti Venäjän pakotelistaa, jolla on myös suomalaispoliitikko Heidi Hautala.

Kotimaa
Timo Soini
Timo SoiniVesa Moilanen / Lehtikuva

Ulkoministeri Timo Soinin mukaan Venäjän toimittamaa EU-kansalaisten mustaa listaa on "turha ylidramatisoida". Listalla olevia poliitikkoja ei enää päästetä Venäjälle. Nimilistaan lukeutuu europarlamentaarikko Heidi Hautala (vihr.)

– Se on odotettu reaktio Venäjän kansalaisten matkustuskieltoon. Tämä ei ole suuri yllätys, Soini kirjoittaa blogissaan (siirryt toiseen palveluun).

Hautala arvioi itse eilen perjantaina, että listalle joutuneiden joukossa on erityisen voimakkaasti Ukrainan tilanteeseen kantaa ottaneita eurooppalaisia poliitikkoja.

– Heidi Hautala on kommentoinut omaa osuuttaan listalla mielestäni oikein ja maltilla, eikä minulla ole siihen lisättävää, kommentoi Soini kirjoituksessaan.

Venäjä lähetti EU-maihin torstaina nimilistan 89 eurooppalaisesta poliitikosta, joille se kieltää maahantulon. Kyseessä on Venäjän vastaisku EU:lle, joka on ryhtynyt Venäjän vastaisiin pakotteisiin Ukrainan sodan takia.

Hautala on listan ainoa suomalainen. Kaikkiaan listalla on 13 pohjoismaalaista henkilöä, joista kahdeksan Ruotsista.