1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Suomalaista tangoa viedään juurilleen Saksaan – katso video

Suomalainen tangofestivaali on kiertänyt seitsemällä paikkakunnalla eri puolilla Saksaa. Kursseille osallístui yhteensä noin 400 ihmistä. Kirjeenvaihtajamme Dan Ekholm vieraili tangofestivaaleilla Berliinissä.

ilmiöt
Tangoa tanssitaan Saksassa.

Berliinin vanhimmassa tanssiravintolassa Ballhaus Berlinissä tango soi usein, argentiinalainen versio on jo pitkään ollut suosittu Saksassa.

Suomalainen tangokurssi ei Berliinissä vetänyt niin paljon väkeä kuin Hampurissa, jossa alkuviikosta kun 70 henkilöä osallistui yhdelle kurssille. Järjestäjien mukaan Saksan tangokursseilla kävi noin 400 ihmistä ja kaikkiin tapahtumiin osallistui 8 000 kävijää

Suomalaisella tangolla on markkinoita, festivaalin vetäjä arvioi.

– Tällä meidän tangolla ja meidän elämäntyylillä, se mikä on sellaista mukavaa ja rentoa suomalaisessa elämäntyylissä, sillä on mahdollisuuksia auttaa ihmisiä täällä ja sillä on markkinoita, FINtango-festivaalin johtaja Timo Valtonen sanoo.

Suomalaista tangoa pidetään sekä rennompana että helpompana kuin argentiinalaista tangoa. Ei tarvitse olla täydellinen vartalo tai hienosti pukeutunut.

Ballhaus Berlinissä esiintynyt taiteilija M.A. Numminen muistuttaa, että suomalaisella tangolla on myös saksalaisia juuria – tangohan on suodatettu Pariisista ensin Saksaan ja Saksan kautta Suomeen.

– Saksalaisethan harrastavat paljon argentiinalaista tangoa, mutta heillä on myös oma tangokulttuurinsa, ja kenties meillä suomalaisilla ja saksalaisilla on hieman samantapainen tangomaku, Numminen sanoo.

Juttua on tarkennettu 1. kesäkuuta klo 16.10: Lisättyä tietoa tapahtumiin osallistujien määrästä ja korjattu festivaalin johtajan nimi Timo Valtoseksi.

Lue seuraavaksi