Helsingin poliisi: Tuhat alaikäistä lähetettiin kotiin

Poliisi puuttui Mustikkamaalla ja Paloheinässä kesäloman alkua päihteiden voimalla juhlistaneiden alaikäisten illanviettoon. Helsingin keskustassa yö oli perinteisen vilkas koulujen päätyttyä.

Kotimaa
Nuorisoa istuu ulkona
Juha Korhonen / Yle

Helsingin poliisi varautui kesälomansa aloittavien alaikäisten juhlintaan useilla partioilla. Iltakahdeksalta meno alkoi kiihtyä.

Poliisi hajotti sekä Mustikkamaalle että Paloheinään kokoontuneiden nuorten joukkioita. Nuoret olivat käyttäneet pääasiassa alkoholia, mutta tiettävästi myös muita päihteitä.

– Molemmista on noin 500 nuorta poistettu, kun eivät olleet ihan sellaisella juhlatuulella millä pitäisi olla, komisario Jarmo Heinonen Helsingin poliisilaitokselta kertoo.

– Jotakin pieniä tappelunnujakoita on ollut, mutta ei mitään hälyyttävää.

Helsingin keskustassa koulujen päättymisen jälkeinen yö oli perinteisen vilkas, mutta järjestys pysyi poliisin mukaan hyvänä huolimatta tehtävien runsaasta määrästä.

Virkavalta viheltää pelin poikki jo alkuillasta

Komisario Jarmo Heinosen mukaan Helsingin poliisi on kolmen viime vuoden ajan noudattanut uutta työtapaa.

– Jo alkuillasta pyritään puuttumaan siihen, että nuoret ei päihtyisi. Ennen toimintamalli oli se, että sitten kun häiriöitä ilmeni, poliisi puuttui. Näyttäisi siltä, että esimerkiksi Hietaniemen uimaranta, joka ennen oli tuhansien nuorten kansoittama ja jossa sattui ja tapahtui, on tänä päivänä melko autio.

Juhlintapaikat löytyvät nyt lähempää kotia.

– Se on poliisin näkökulmasta turvallisempi vaihtoehto, Heinonen sanoo.