Pietarin Suomi-talon naapurissa kaasuräjähdys - kaksi kuoli

Suomi-talossa majoittuneet poistuivat talosta palohälytyksen alkaessa. Myös tuhoutuneessa rakennuksessa asunut suomalainen selvisi ilman vammoja.

Ulkomaat
Pietarin Suomi-talo
Pietarin Suomi-talo.Yle

Myöhään eilen illalla Pietarin Suomi-talon seinänaapurissa syttyneessä tulipalossa on kuollut kaksi ihmistä. Asiasta kertoi venäläinen Fontanka-uutissivusto.

Viranomaisten mukaan alustavana onnettomuussyynä pidetään asuintalon neljännessä kerroksessa tapahtunutta kaasuräjähdystä, jonka kerrotaan sattuneen lauantaina klo 22.50. Palomiehet pelastivat rakennuksesta useita ihmisiä, joista osa on viety sairaalahoitoon. Onnettomuustöihin on ilmoitettu ottaneen osaa 16 pelastusyksikköä ja 68 pelastajaa.

Tulipaloa seurasi Pietarin suomalaisen koulun rehtori Mika Merilä. Hän kertoo, että palaneessa talossa asuva suomalaisopettaja selvisi onnettomuudesta ilman vammoja.

Viereisen Suomi-talon tutkija- ja taiteilijaresidensseissä majoittuneet suomalaiset poistuivat talosta palohälytyksen alkaessa. Merilän mukaan palo ei levinnyt Suomi-taloon. Hän arvioi, että Suomi-talo ei vaurioitunut onnettomuudessa. Tulipalon laajuudeksi kerrotaan 150 neliömetriä.

Erkka Mikkonen, Moskova

@erkanomia