1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Tuore ministeri: Tämä on hyvin todennäköisesti pätkätehtävä

Uusi liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner sanoo pitävänsä tärkeänä, että elinkeinoelämän ja politiikan välillä olisi enemmänkin liikkuvuutta. Hän toivoo voivansa palata elinkeinoelämään pystypäin.

politiikka
Anne Berner.
Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.Yle

Politiikan sekä elinkeinoelämän ja muilla taustoilla olevien ihmisten välillä voisi olla nykyistä enemmän liikkuvuutta, uusi liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) sanoo Ylelle.

– Hivenen ehkä kuten Yhdysvalloissa voisi sanoa, että on aika helppoa liikkua neljä vuotta politiikkaan, takaisin elinkeinoelämään. Ja se politiikka on luottamustehtävä, joka otetaan hyvin vakavasti ja suoritetaan tietyllä tavalla lupauksena äänestäjille mutta myöskin lupauksena omalle yhteiskunnalle, hän kertoo mietteistään.

Berner sanoo, että hän itse halusi toimia esimerkkinä ja katsoa, voisiko tämä toimia.

Yle kysyi ministeriltä, saattaako olla niin, että "tämä on teille pätkätehtävä".

– No tämä on hyvin todennäköisestikin pätkätehtävä, mutta se on ehkä juuri sen merkityskin, että silloin tehdään täysillä se neljä vuotta, sitoudutaan niihin tavoitteisiin. Silloin tulee myöskin ehkä entistä tärkeämmäksi se, että ne tavoitteet saavutetaan, Berner vastasi.

Hän totesi, että haluaa voivansa palata elinkeinoelämään pystypäin:

– Ja todeta, että tällä oli merkitystä ja että saatiin aikaiseksi, tehtiin muutosta ja nyt toivotaan, että muut lähtevät perässä mukaan.

Berner oli eduskuntavaaleissa keskustan sitoutumaton ehdokas. Hän on toiminut 28 vuotta yrittäjänä ja omistajana perheyhtiö Vallila Interiorissa. Berner on myös hallitusammattilainen ja tullut tunnetuksi uutta lastensairaalaa ajaneen hankkeen vetäjänä.

Lue seuraavaksi