Odotettu Tampereen uintikeskus sai innostuneen vastaanoton

Kaksi vuotta remontissa olleen uintikeskuksen ovella jonotti avajaispäivänä kymmeniä ihmisiä Tampereen Kalevassa. Erityistä kiitosta sai se, ettei enää tarvitse palella. Uusi 50 metriä pitkä allas kelpaa innokkaimmillekin uimareille.

Kotimaa
kalevan uintikeskuksen uima-allas
Kalevan uintikeskuksen pitkässä altaassa innokkaiden uimareiden ei enää tarvitse tehdä niin paljon käännöksiä.Jukka Töyli / Yle

Tampereen uintikeskus avasi maanantaina ovensa kaksi vuotta kestäneen remontin jälkeen. Osa uimareista on tällä välin käynyt muissa uimahalleissa, mutta on myös niitä, jotka ovat odottaneet uintikeskuksen avautumista kuivalla maalla.

– On se kumma, että vaikka auto on alla, en ole osannut muualle mennä vaan odottanut vain tämän aukeamista, sanoo ensimmäisten joukossa uimaan tullut Arja.

Uusi uintikeskus on korjattu täysin, ja sisällä hallissa on esimerkiksi 50 metriä pitkä allas. Lisäksi kahvilan paikka on muuttunut, ja kuntosalilla kävijä voi seurata altaan tapahtumia ylhäältä toisen kerroksen ikkunoista.

– Saa nähdä miten tällainen eläkeläinen osaa uusitussa hallissa olla, sanoo Leena Vilenius.

Kalevan uintikeskuksen kuntosali
Kalevan uintikeskuksen uudesta kuntosalista avautuu näkymä altaille.Jukka Töyli / Yle

Sisäänpääsyranneke vaatii eniten opettelua

Vaikka Kalevan uimahalli avasi ovensa virallisesti maanantai-aamuna, polskii altaassa kuitenkin yksi uimari, jolla on uintikertoja uudessa altaassa takana useampikin. Innokas uimaharrastaja Albert Laakkonen on tullut paikalle Petri Laakkosen kanssa, mutta nyt ei olla kuitenkaan ensimmäistä kertaa uusitussa altaassa.

– Olin täällä jo viikko sitten uimakisoissa, sanoo Albert Laakkonen.

Remontin myötä uintia harrastava Albert Laakkonen pääsee nyt uimaan myös pidempää matkaa.

– Kovalle uimarille se tarkoittaa vähemmän hidastavia käännöksiä, sanoo Petri Laakkonen.

Remontissa kahvio muutti keskuksen alakertaan, ja entisen kahvion tiloissa toisessa kerroksessa on nyt upouusi kuntosali. Uintikeskuksen sisäänpääsy on myös uusittu. Uimaan pääsee rannekkeella, ja sen käyttö vaatii hieman opettelua.

– Vähän on sellainen olo, että menisi kello kädessä uimaan, sanoo altaan reunalle pysähtynyt Seppo Ahoniemi.