1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kisa maakuntalaulusta ratkesi: Osmo's Cosmos tuuppasi Karjalaisten laulun 2000-luvulle

Karjalaisten laululle on haettu kilpailun avulla nuorekasta ilmettä. Pohjois-Karjalan maakuntaliiton ja Etelä-Karjalan liiton järjestämän sovituskilpailun on voittanut imatralainen Osmo's  Cosmos.

Kuva: Osmo`s Cosmos

Karjalaisten laulu -kilpailun voitto matkaa Etelä-Karjalaan. Imatralainen yhtye Osmo's Cosmos on maanantaina julistettu Karjalaisten laulu -kilpailun voittajaksi.

Tuomariston mukaan voittajaesitys on toimiva rokkibiisi, jossa on ylväyttä ja huumoria.

Toteutus on vekkuli ja kappale lähtee mukavasti lentoon. Sovitus on ylpeä karjalaisuudesta. Siinä on mukana ripaus karjalaista hulluutta, energiaa, positiivisuutta ja joukkovoimaa. Kuorot ovat osa moniulotteista kokonaisuutta, joka tekee kunniaa alkuperäiselle sävelelle ja sanoille.

Kilpailun palkinnot jaettiin 1. kesäkuuta ravintola Kerubissa Joensuussa. Voittajatyöstä tehdään musiikkivideo vielä kuluvan vuoden aikana.

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Etelä-Karjalan liitto käynnistivät tammikuussa kilpailun Karjalaisten laulun uudelleen sovittamisesta. Tavoitteena oli positiivinen, virkistävä ja tulevaisuuteen suuntaava versio Karjalaisten laulusta, jonka tulee olla selvästi tunnistettavissa. Kilpailuun saatiin määräaikaan mennessä 15 osallistujaa.

Kilpailun ensimmäinen palkinto oli 5 000 euroa, toinen palkinto 2 000 euroa ja kolmas palkinto 1 000 euroa.

Karjalaisten laulun on säveltänyt ja sanoittanut Nurmeksesta lähtöisin oleva P. J. Hannikainen. Vuonna 1899 ensimmäisen kerran esitetty Karjalaisten laulu päättää edelleen monet tilaisuudet Pohjois- ja Etelä-Karjalassa.