Ylen Jake Nymanille tunnustusta pitkästä työstä musiikin hyväksi

Toimittaja Jake Nyman saa tunnustusta musiikin ja sen takana olevien tarinoiden kertomisesta lukuisissa ohjelmissa Ylen radiokanavilla.

Kotimaa
Jake Nyman.
Jake Nyman.Jussi Nahkuri / Yle

Muusikoiden ja musiikin tuottajien tekijänoikeusyhdistys palkitsee pitkän linjan radio- ja musiikkitoimittaja Jake Nymanin tämän vuoden Gramex-palkinnolla. Yhdistyksen mukaan Nymanin ohjelmat ovat olleet useille sukupolville tärkeitä musiikin ja sen taustatiedon lähteitä.

Nyman on tehnyt toimitettuja musiikkiohjelmia Ylen radiokanaville 70-luvun alusta alkaen. Ohjelmissa on esitetty ja kerrottu niin kevyen musiikin kuin rockin ja popmusiikin tekijöitä. Nymanin ajatuksena on ollut, että musiikin takana on aina ihminen ja useimmiten myös musiikin tekemiseen liittyvä tarina.

Nymanin tunnetuimpia ohjelmia ovat olleet Nuorten sävellahja, Rockradio, Onnenpäivät, Nousevan auringon talo, Suomen virallinen lista ja Nymanin Popradio.

Radio-ohjelmien lisäksi Nyman on tehnyt kuunnelmia, pakinoita, tietokirjoja ja kirjoittanut lehtiin pakinoita ja arvosteluja alan lehtiin.

Hän on saanut myös muita tunnustuksia työstään.

– On aivan erityisen mukavaa saada tunnustusta musiikin parissa työskenteleviltä alan ammattilaisilta, iloitsee toimittaja Jake Nyman.